szepkoruakkecel

2021.10.19.-én az emlékeké volt a főszerep Kecelen, az MPE OCM Segítő Szolgálat Kalocsai Telephelye által szervezett Szépkorúak Napja rendezvényen.

Kánászi-Nédó Tibor Telephelyvezető, szakmai egység vezető köszöntőjében elmondta, hogy az emlékek azok a kincsek, amikből várat építhetünk, amelyek alkalmasak arra, hogy erőt merítsünk belőlük, hogy akár a hála is megteremjen az életünkben, illetve vannak olyan emlékek is, amelyeket legszívesebben kitörölnénk.

Mégis, amikor a múltra gondolunk – amely akár fájdalmas is lehet-, van lehetőség arra még az életünkben, hogy Istennek átadva ezeket az időszakokat, gyógyulást eredményezzenek. Az időskor is lehetőséget biztosít arra, hogy átértékeljük az életünket, hogy újabb prioritásokat fogalmazzunk meg, hogy az időskori sajátosságok ellenére és azzal együtt bölcsen, tevékenyen és hasznosan éljük az életünket. Az emlékekre szükségünk van, főleg azokra, melyek jótékonyan hatnak a lelkünkre.

Ezeknek a gondolatoknak a fényében a délután további részében játékos foglalkozás következett, melyben nagy szerepet játszott a wc- papír szeletke. Ahány cikket téptek le az idősek, annyi jó emléket kellett előhozniuk és beszélni róluk.

A későbbiek folyamán „Emlék üveg” megalkotására került sor, amibe asztalonként írtak az idősek jó emlékeket erről a napról, és azt majd a legközelebbi találkozón fogjuk felolvasni a jelenlévőknek.

Természetesen a lelki táplálék nem lett volna teljes fizikai táplálék nélkül, így közös agapéra került sor, finom vagdalt (fasírt), kenyér, savanyúság és ízletes házisütemény került az asztalra.

Különösen szeretjük ezeket az eseményeket, mert ilyenkor idős, gondozó, szolgáltató valahogy eggyé válik, és a térben felerősödik az az érzelem és erős kapocs, amit úgy nevezünk: Szeretet!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. május 31.
 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
LÉLEKBEN RENDBEN – IFJ-GY-23-A-0163

Lezárult a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió IFJ-GY-23-A-0163 azonosítószámú, „Lélekben rendben” című pályázata. A projekt keretében 30 fő fiatal részvételével műhelyfoglalkozásokra került sor,

Elolvasom »