szepkoruakkecel

2021.10.19.-én az emlékeké volt a főszerep Kecelen, az MPE OCM Segítő Szolgálat Kalocsai Telephelye által szervezett Szépkorúak Napja rendezvényen.

Kánászi-Nédó Tibor Telephelyvezető, szakmai egység vezető köszöntőjében elmondta, hogy az emlékek azok a kincsek, amikből várat építhetünk, amelyek alkalmasak arra, hogy erőt merítsünk belőlük, hogy akár a hála is megteremjen az életünkben, illetve vannak olyan emlékek is, amelyeket legszívesebben kitörölnénk.

Mégis, amikor a múltra gondolunk – amely akár fájdalmas is lehet-, van lehetőség arra még az életünkben, hogy Istennek átadva ezeket az időszakokat, gyógyulást eredményezzenek. Az időskor is lehetőséget biztosít arra, hogy átértékeljük az életünket, hogy újabb prioritásokat fogalmazzunk meg, hogy az időskori sajátosságok ellenére és azzal együtt bölcsen, tevékenyen és hasznosan éljük az életünket. Az emlékekre szükségünk van, főleg azokra, melyek jótékonyan hatnak a lelkünkre.

Ezeknek a gondolatoknak a fényében a délután további részében játékos foglalkozás következett, melyben nagy szerepet játszott a wc- papír szeletke. Ahány cikket téptek le az idősek, annyi jó emléket kellett előhozniuk és beszélni róluk.

A későbbiek folyamán „Emlék üveg” megalkotására került sor, amibe asztalonként írtak az idősek jó emlékeket erről a napról, és azt majd a legközelebbi találkozón fogjuk felolvasni a jelenlévőknek.

Természetesen a lelki táplálék nem lett volna teljes fizikai táplálék nélkül, így közös agapéra került sor, finom vagdalt (fasírt), kenyér, savanyúság és ízletes házisütemény került az asztalra.

Különösen szeretjük ezeket az eseményeket, mert ilyenkor idős, gondozó, szolgáltató valahogy eggyé válik, és a térben felerősödik az az érzelem és erős kapocs, amit úgy nevezünk: Szeretet!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések