szepkoruakkecel

2021.10.19.-én az emlékeké volt a főszerep Kecelen, az MPE OCM Segítő Szolgálat Kalocsai Telephelye által szervezett Szépkorúak Napja rendezvényen.

Kánászi-Nédó Tibor Telephelyvezető, szakmai egység vezető köszöntőjében elmondta, hogy az emlékek azok a kincsek, amikből várat építhetünk, amelyek alkalmasak arra, hogy erőt merítsünk belőlük, hogy akár a hála is megteremjen az életünkben, illetve vannak olyan emlékek is, amelyeket legszívesebben kitörölnénk.

Mégis, amikor a múltra gondolunk – amely akár fájdalmas is lehet-, van lehetőség arra még az életünkben, hogy Istennek átadva ezeket az időszakokat, gyógyulást eredményezzenek. Az időskor is lehetőséget biztosít arra, hogy átértékeljük az életünket, hogy újabb prioritásokat fogalmazzunk meg, hogy az időskori sajátosságok ellenére és azzal együtt bölcsen, tevékenyen és hasznosan éljük az életünket. Az emlékekre szükségünk van, főleg azokra, melyek jótékonyan hatnak a lelkünkre.

Ezeknek a gondolatoknak a fényében a délután további részében játékos foglalkozás következett, melyben nagy szerepet játszott a wc- papír szeletke. Ahány cikket téptek le az idősek, annyi jó emléket kellett előhozniuk és beszélni róluk.

A későbbiek folyamán „Emlék üveg” megalkotására került sor, amibe asztalonként írtak az idősek jó emlékeket erről a napról, és azt majd a legközelebbi találkozón fogjuk felolvasni a jelenlévőknek.

Természetesen a lelki táplálék nem lett volna teljes fizikai táplálék nélkül, így közös agapéra került sor, finom vagdalt (fasírt), kenyér, savanyúság és ízletes házisütemény került az asztalra.

Különösen szeretjük ezeket az eseményeket, mert ilyenkor idős, gondozó, szolgáltató valahogy eggyé válik, és a térben felerősödik az az érzelem és erős kapocs, amit úgy nevezünk: Szeretet!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »