Karácsony előtt hetekkel fénybe öltözik minden, pompában úszik, de a valódi kérdés, hogy mi van az emberekben belül. Lehet, hogy kívül fény, de belül, magány és egyedüllét, szomorúság, összetörtség, csupa nehezen feldolgozható dolog rejtőzhet. Számunkra a legfontosabb küldetés, hogy segítsünk azoknak az embereknek, akinek az életükben nincs fény. Karácsony legnagyobb ajándéka Jézus Krisztus, de mi is ajándékok lehetünk mások számára.

Nem véletlenül születtünk erre a világra, hanem Isten akaratából. Fontos faladatunk, hogy akár egy öleléssel, mosollyal, vagy üdvözlettel tudjunk magunk is ajándékká válni, és úgy adjuk oda magunkat a másiknak, hogy cserébe nem várunk viszont semmit. Jézus azért jött, hogy megbékéltessen minket Istennel, gyakran azonban a saját életünkben is sok olyan dolgot fedezhetünk fel, amivel nem tudunk megbékülni, pedig békesség nélkül nincs öröm, felszabadultság, nincs igazi élet. A legfontosabb, hogy tudjunk megbékélni Istennel, majd pedig önmagunkkal és embertársainkkal. Ahol a világosság megjelenik, ott el kell tűnnie a sötétségnek. Bár nem ígérkezik könnyűnek a következő év, mi mégis tudunk ünnepelni, mert Istenben bízunk, tudjuk, hogy mellettünk áll, és végig fog vezetni az úton bennünket. Bármi történik, akkor is tudunk előre haladni, mert Ő velünk van.

Áldott ünnepeket kíván,

Durkó Albert misszióvezető

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 4.
 • 2023. december 4. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »