2017. 12. 18-án került megrendezésre a kecskeméti MPE OCM Segítő Szolgálat karácsonyi ünnepsége a házi segítségnyújtás alapellátást igénylők körében. Az ünnepség meghitt, és egyben vidám hangulatú volt. Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy ezen a számomra oly kedves ünnepen kis műsorral kedveskedhettünk az idős ellátottainknak, és vendégül láthattuk őket.

Külön öröm volt számomra, hogy a gondozottaink maguk jelentkeztek, hogy szerepelni szeretnének a rendezvényen. Így természetesen lehetőséget kaptak arra, hogy tehetségüket megcsillogtathassák kortársak előtt. Nagyon lelkesen készülődtek. Köszöntő után R. L. úr Ady Endre: Karácsonyi rege című versét szavalta el. Ezt követően F. A. látássérült férfi étkezőnk kedveskedett nekünk szívet melengető karácsonyi énekekkel. Majd B. L. mondott verset Jézus születéséről. Vetítésre is sor került, „Csak a Szeretet” című éneket láthatták a vendégek projektorral kivetítve.

Rendhagyó módon a meghívón feltüntettük, hogy mindenki készülhet saját életbölcsességgel, amit megoszthat a társaival. 4 jelenlevő szedte össze otthon egy csokorba a tapasztalatait, és adta át azokat nekünk. Sokat tanultunk. Mély és őszinte pillanatok voltak ezek.

Nemcsak sok szó esett a Szeretetről ezen az ünnepségen, hanem a gyakorlatba is átültethettük, hiszen a szeretet-vendégség alkalmával lehetőség nyílt a kedves beszélgetésekre, egymás bátorítására, építésére.
Csodálatos alkalom volt. Köszönöm, hogy megvalósíthattuk.

Lázár Zsuzsa
kecskeméti vezető

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések