szabadka-20201018_01

Ez év tavaszán a szerbiai Szabadkán, a Krisztus Evangéliumi Gyülekezete tagjai, családja és rokonai utolsó útjára kísérték Szabó Viktor lelkészt, szeretett pásztorukat, aki befejezte földi munkáját, és mennyei otthonába költözött. A pünkösdi gyülekezet élére az egyház országos vezetői két új lelkész felavatását javasolták Szabó Árpád és Sötét Arnold személyében.

Október 18-án, a két új lelkész ünnepélyes avatási szertartásán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziót a misszió munkatársa, Sötét László képviselte.

Az alkalmon több lelkész is részt vett, akik az Apostolok cselekedetei 20,28 versei alapján üzentek a pásztoroknak: „Viseljetek gondot és vigyázzatok magatokra, és azokra az emberekre, akik rátok vannak bízva”, így jelezve azt, hogy a pásztoroknak gondot kell viselniük a rájuk bízott emberekre. A gyülekezet tagjai felé pedig azt üzenték, hogy engedelmeskedjenek pásztoraiknak.

Az igei szolgálat után a Pünkösdi Egyház három vezetője olajjal megkenve, kézrátétellel imádkoztak a jelöltekért és házaspárjukért.

Ezután a meghívottak egy ünnepi ebéden vettek részt a gyülekezet konferencia termében.

Sötét László

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések