ketegyhaza-evangelizacio-2014-1

2014. október 10-től 24-ig Kétegyházán evangelizált az MPE OCM egyik Békés megyei gyülekezetplántáló csoportja Péter Pál evangélista, és Varga Mihály missziós munkatárs vezetésével.

Az isteni érintésről beszélt Péter Pál, amely hatással van az ember életére, és változást eredményez életünkben. Fontosnak tartja, hogy már gyermekkorban lehetősége legyen az embernek kapcsolatot teremtenie Istennel. A gyerekeket nem lehet eltiltani, elvonni az Istennel való kapcsolattól. Ebben a kapcsolatban ugyanis növekedni, erősödni fognak testileg, lelkileg. Ebből a szempontból a gyermekkor nagyon meghatározó időszak az ember életében. (Mk 10,13.)

Fontos, hogy az Ige érintése már gyermekkorban mély nyomot hagyjon a szívben, hiszen erő árad belőle, ami meghatározza életünk minden későbbi pillanatát. Sokan vágynak ma is erre az érintésre, a (Mt 14,36), a foglyok, szegények, (Lk 4,18), de az emberek nagy többsége nem akar Jézushoz jönni (Jn 5,40.).

„Vajon miért?” – tette fel a kérdést az evangélista Péter Pál. Talán azért, mert elég idősnek, okosnak, felnőttnek tartják magukat ahhoz, hogy gyermek módjára higgyenek (Mt 18,3).

Ebben az esetben már elengedhetetlenné válik az isteni érintés az igazsághoz, békességhez és az örömteli élethez.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések