Bár lassan gyülekeztek a testvérek és érdeklődők, amikor Adamik László és Horváth Béla, az MPE Országos Cigánymisszió munkatársai 2016. február 26-án megérkeztek Kevermesre a Misszió közösségi házához, rövid beszélgetés és gitárhangolás után végül elég szép számban összejöttek. Az alkalmat Isten dicsőítésével kezdték, majd Horváth Béla imádságra buzdított néhány bibliai gondolattal. Először a Misszióért, a vezetőkért, majd a munkatársakért, gyülekezetekért és házi csoportokért folyt a buzgó ima, végül betegekért is. Ezt követően Adamik László az Ézsaiás próféta könyvének 55. fejezetét olvasta fel, majd megosztotta a gondolatait. Az Úr tudja, mire van szükségünk. Amikor magához hív, a lelki szomjazónak élő vizet: a Szentlelket, a lelki éhezőnek mennyei kenyeret: a Bibliát, a megtérő bűnösnek bűnbocsánatot és örök szövetséget ígér. Mindehhez aktív cselekvésre van szükség: ha az Úr hív, mennünk kell hozzá. Számítsunk rá a bajban. Ha gondunk van, keressük, hívjuk segítségül Őt, amíg megtalálható. Ha elhisszük Isten beszédét, és engedelmeskedünk annak, Isten a kiszáradt életeket is felvirágoztatja, gyümölcsözővé teszi. Énekléssel és közös imádkozással fejeződött be az összejövetel.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »