Ismét evangelizációs istentiszteletet tartott Kevermesen a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 2015. március elején. Isten üzenetét átadó Péter Pál missziós munkatárs ez alkalommal is a zákányszéki gyülekezet dicsőítő csapatával érkezett.

Gyönyörű énekek hangoztak el, mégis úgy tűnt, hogy a jelenlévők lehangoltan, kedvetlenül hallgatták a szebbnél szebb dallamokat, mintha a gondok és a terhek belenyomták volna őket a székeikbe. A missziós munkatárs ezért vigasztaló szavakkal fordult a hallgatósághoz. Elmondta, hogy tudja, mennyire erőtlenek és gyengék vagyunk a bűnnel szemben. Dávid is ugyanígy érezhette magát, amikor ott állt hatalmas ellenfele, Góliát előtt. De van reményünk, mert ha Jézusban bízunk, minden óriást legyőzhetünk, amelyek ott tornyosulnak az életünkben. Urai lehetünk rossz szokásainknak, vágyainknak, bűnös gondolatainknak. A Bibliában a János evangéliuma 16 részének 33. versében ezt olvassuk: „E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot.” Nem szabad tehát beletörődni saját gyengeségünkbe, hiszen Isten ereje képessé tesz mindenre. Dávid is, aki szinte csak gyermek volt, Isten erejével küzdött és győzött (Máté evangéliuma 18:3).

A beletörődés az megalkuvás! Ennek következménye a szégyen és kirekesztés, vagy akár ítélet. Mindez a gúny tárgyává is tehet, esetleg lehangol és kiábrándít. „Ne engedjétek, hogy ez történjen veletek! Bízzatok Jézusban!” -e szavakkal erősítette Péter Pál a kevermesi gyülekezetet. A következő gondolatokkal zárta mondanivalóját: Jézus azért jött, hogy életünk legyen, és bőségben éljünk. A János evangéliuma 10 részének 10. versében Jézus maga mondja: „Én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.” Ő legyőzte e világ fejedelmét, és e győzelem lehetőségét megadta nekem és megadta neked is (Jelenések könyve 3:21.).  Fontos, hogy bízzál Jézusban!

Mindezeket hallva, örömmel és békességgel zárult az alkalom és Jézusban bízva tértek otthonaikba a kevermesiek.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 4.
 • 2023. december 4. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »