Ez a kérdés volt a központi témája az idei Protestáns Cigánymissziós Konferenciának, amelynek a Budapesti Gazdagréti Református Gyülekezet adott otthont. Az öt protestáns egyház cigánymisszióinak és a Cigány Módszertani és Kutató Központnak szervezésében zajló konferencián ezúttal is több százan vettek részt.

Idén immár kilencedik alkalommal gyűltek össze az evangélikus, baptista, metodista, református valamint a pünkösdi közösségek képviselői arra az eseményre, melynek középpontjában a hit, a kultúra és a közösség ereje állt.

A konferencia fontos alkalom, hogy az öt protestáns cigánymisszióhoz tartozó testvérek találkozzanak egymással és bemutassuk azt, hogy egységesen akarunk dolgozni. Minden felekezet fontos feladatának tekinti, hogy a cigány emberek felé szolgáljon, hogy ők is megtalálják Krisztust és megváltozzon az életük. Hiszünk az ébredésben és abban, hogy a cigányok tömegei fognak megtérni, ehhez pedig szükségünk van egymásra. Egyedül egyik egyház sem tud megbirkózni ezzel a küldetéssel ” – emelte ki Durkó Albert a Pünkösdi Cigánymisszió vezetője, aki az eseményen külön előadásban is beszélt a protestáns összefogás jelentőségéről.

A vendégeket Radomszki Lászlóné a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára, valamint Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos is köszöntötte. Mindketten úgy vélték, hogy az egyházak munkájának kiemelt szerepe van a cigányság felzárkóztatásában.

A kormány által elfogadott felzárkózási stratégiának fontos része a roma pasztoráció. Öröm látni, hogy az egyházak milyen hangsúlyosnak tartják ezt a szolgálatot. Fontos megerősödni a hitben, a cigány kultúrában, a roma identitásban, hogy minél teljesebb életet tudjanak élni a magyarországi roma közösség tagjai” – emelte ki Radomszki Lászlóné.

A hatalom az élet minden területén elsősorban felelősséget jelent. Minden esetben, amikor a hitet próbálták gyengíteni, akkor az emberek kiszolgáltatottságát erősíttették. Fontos kinyitni az egyházak ajtóit még tágasabbra, mint korábban, még több emberrel meg kell ismertetnünk az igazságot. Fennmaradásunk egyik kulcsa a hitünk ereje. Örömmel látom, hogy a magyarországi cigányság egyre jobban megéli a maga hitét” – ezt már Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos hangsúlyozta beszédében.

Az idei konferencián az igehirdetést Berki András a Pünkösdi Cigánymisszió hitéleti-misszióvezető helyettese tartotta, a dicséretek pedig a Remény Hangjai Dicsőítő Zenekar közreműködésével csendültek fel. A résztvevőknek lehetőségük volt megosztani azokat a sikereket és kihívásokat, amelyekkel a szolgálatuk során szembesülnek, valamint tanulni egymástól, hogyan lehet hatékonyabban támogatni és segíteni az érintett cigány közösségeket. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos bizonyság hangzott el mindarról a csodáról, amelyet Isten vitt véghez a jelenlévők életében. A következő, jubileumi konferenciát egy év múlva rendezik meg a szervezők.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. július 14.
 • 2024. július 14. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. július 14. 09:00

  Esemény: Istentisztelet Elek

  Helyszín: Elek, 5742 Magyarország


   

 • 2024. július 14. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Pettend

  Helyszín: Pettend, 7980 Magyarország


   

 • 2024. július 14. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Tiszagyenda

  Helyszín: Tiszagyenda, 5233 Magyarország


   

 • 2024. július 14. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. július 14. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Mezőtárkányon

  Helyszín: Mezőtárkány, Művelődési Ház


   

 • 2024. július 14. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Nyírvasvári

  Helyszín: Nyírvasvári, Magyarország


   

 • 2024. július 14. 15:00

  Esemény: Istentisztelet Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. július 14. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Buj

  Helyszín: Buj, Magyarország


   

 • 2024. július 14. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. július 14. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Paszab

  Helyszín: Paszab, 4475 Magyarország


   

 • 2024. július 14. 16:00

  Esemény: Istentisztelet Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Bezerédi u. 1.


   

 • 2024. július 14. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Tiszaburán

  Helyszín: Tiszabura


   

 • 2024. július 14. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Nyírmihálydi

  Helyszín:


   

 • 2024. július 14. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Zákányszéken

  Helyszín: Zákányszék, József Attila u. 36.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések