November 12-13. között, az MPE Országos Cigánymisszió amerikai vendégeket látott vendégül. Az Egyesült Államokbeli Great Comission Center alapítója Dr. Thomas Wang és felesége Rachel Wang, a Központ elnöke Dr. Sharon Chan, valamint munkatársai Sek Wai LoAnnisa Tong, Tongda Li a cigány emberek felé végzett szolgálatról érdeklődtek.

A nemzetközi szervezet küldetését a Máté 28:19-20 igeversei határozták meg: „Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére…!”. Így szegényeket, rászorulókat, elnyomottakat karolnak fel, valamint az Evangélium üzenetét továbbítják szerte a világon.

Szerbiai látogatásuk után, a kínai származású vendégek két napot a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziónál töltöttek. Az itt töltött idő alatt több helyszínt is meglátogattak, ahol a Cigánymisszió munkája folyik. Az amerikai-kínai delegációt Békésre, Kótajra, Verpelétre kísérte a Cigánymisszió presbitériuma. Békésen a Reményhír missziós házat, valamint a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolát ismerték meg.

Az MPE OCM-hez tartozó kótaji és verpeléti gyülekezetekben Dr. Thomas Wang és Sek Wai Lo lelkipásztorok hirdették Isten üzenetét a cigányok felé. „Isten a szívünkre helyezte a cigányokat és látni akarjuk, ahogy Isten szabadulást ad a cigányoknak.”

Dr. Thomas Wang hangsúlyozta látogatása során, hogy a cigány nép egy mindenki által elhanyagolt nép, viszont Isten szemében mindenki egyforma. Az amerikai szervezet képviselői együttműködési szándékukat fejezték ki a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióval, a cigányok megtérésének érdekében.

A két missziós szervezet egyetértett abban, hogy a Krisztusba vetett hit mellett, gyökeres életmódváltozásra van szükség, ennek a látásnak a terjesztéséhez pedig hatalmas összefogás kell országhatárokon belül és kívül egyaránt.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések