November 12-13. között, az MPE Országos Cigánymisszió amerikai vendégeket látott vendégül. Az Egyesült Államokbeli Great Comission Center alapítója Dr. Thomas Wang és felesége Rachel Wang, a Központ elnöke Dr. Sharon Chan, valamint munkatársai Sek Wai LoAnnisa Tong, Tongda Li a cigány emberek felé végzett szolgálatról érdeklődtek.

A nemzetközi szervezet küldetését a Máté 28:19-20 igeversei határozták meg: „Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére…!”. Így szegényeket, rászorulókat, elnyomottakat karolnak fel, valamint az Evangélium üzenetét továbbítják szerte a világon.

Szerbiai látogatásuk után, a kínai származású vendégek két napot a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziónál töltöttek. Az itt töltött idő alatt több helyszínt is meglátogattak, ahol a Cigánymisszió munkája folyik. Az amerikai-kínai delegációt Békésre, Kótajra, Verpelétre kísérte a Cigánymisszió presbitériuma. Békésen a Reményhír missziós házat, valamint a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolát ismerték meg.

Az MPE OCM-hez tartozó kótaji és verpeléti gyülekezetekben Dr. Thomas Wang és Sek Wai Lo lelkipásztorok hirdették Isten üzenetét a cigányok felé. „Isten a szívünkre helyezte a cigányokat és látni akarjuk, ahogy Isten szabadulást ad a cigányoknak.”

Dr. Thomas Wang hangsúlyozta látogatása során, hogy a cigány nép egy mindenki által elhanyagolt nép, viszont Isten szemében mindenki egyforma. Az amerikai szervezet képviselői együttműködési szándékukat fejezték ki a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióval, a cigányok megtérésének érdekében.

A két missziós szervezet egyetértett abban, hogy a Krisztusba vetett hit mellett, gyökeres életmódváltozásra van szükség, ennek a látásnak a terjesztéséhez pedig hatalmas összefogás kell országhatárokon belül és kívül egyaránt.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »