„Mi a haszna, atyámfiai ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-e őt a hit?” (Jakab 2:14) Ezt a kérdést tette fel a hallgatóságnak Sötét László, az MPE OCM munkatársa is, aki október 12-én a szerbiai Kishegyesen járt és szolgált az ott lévő gyülekezetben. Sajnos egyre több ember szenved szükséget. Ezt látjuk, ahova csak utunk visz bennünket. Ezeknek az embereknek természetbeni segítségre van szükségük.

A Jakab 2:15-17-ben ezt mondja Isten igéje: „…melegedjél meg, egyél, igyál, de nem adjuk meg neki, amire szüksége van, mi annak a haszna?” „Ugyanígy van a hit is: ha nem követik a tettek, akkor halott. Nem ér semmit, mert nincs benne élet. (Jakab 2:17)

Ha valaki valamiben hiányt szenved, én pedig tudnék rajta segíteni, de nem teszem azt, akkor mi haszna, ha bátorítom, buzdítom, de nem kapja meg azt, amire igazából szüksége van? Tegyünk meg mindent, ami rajtunk áll, lehetőségeinkhez mérten!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-berettyoujfalu-20210413_00
Várva várt segítség

Egy nehéz helyzetben lévő család internetes felületen kérte a környékbeli településeken élők segítségét. A hír hozzánk is eljutott, ezért a Berettyóújfalui SZERETETPONTUNK adománygyűjtést

Elolvasom »
ami
Megszépült környezet a Reményhírben

A Reményhír Intézményfenntartó Központ a KEHOP-5.2.13-19-2019-00019 azonosító számú „A békési Eötvös József Általános Iskola energetikai korszerűsítése” című pályázati konstrukció keretében 99 824 670 Ft összegű,

Elolvasom »