„Mi a haszna, atyámfiai ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-e őt a hit?” (Jakab 2:14) Ezt a kérdést tette fel a hallgatóságnak Sötét László, az MPE OCM munkatársa is, aki október 12-én a szerbiai Kishegyesen járt és szolgált az ott lévő gyülekezetben. Sajnos egyre több ember szenved szükséget. Ezt látjuk, ahova csak utunk visz bennünket. Ezeknek az embereknek természetbeni segítségre van szükségük.

A Jakab 2:15-17-ben ezt mondja Isten igéje: „…melegedjél meg, egyél, igyál, de nem adjuk meg neki, amire szüksége van, mi annak a haszna?” „Ugyanígy van a hit is: ha nem követik a tettek, akkor halott. Nem ér semmit, mert nincs benne élet. (Jakab 2:17)

Ha valaki valamiben hiányt szenved, én pedig tudnék rajta segíteni, de nem teszem azt, akkor mi haszna, ha bátorítom, buzdítom, de nem kapja meg azt, amire igazából szüksége van? Tegyünk meg mindent, ami rajtunk áll, lehetőségeinkhez mérten!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »