A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió békési központja nyújtott helyszínt a Magyar Nemzeti Roma Platform megerősítése 2022-2023. című programnak. Az eseményen a társadalmi felzárkóztató stratégia részleteinek megismerése mellett a misszió munkájába, és több olyan roma származású ember életútjába is bepillantást nyerhettek a résztvevők, akik példaként állhatnak a közösség tagjai előtt.

A Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkársága – amelynek képviseletében Tóth Judit Nikoletta köszöntötte a jelenlévőket – az elmúlt időszakban Baranyában, Somogyban, valamint Győr-Moson-Sopron és Pest megyékben szervezett hasonló jellegű konzultációt. A megyében Békés előtt Mezőkovácsházán került sor hasonló fórumra.  A rendezvény tematikája ezúttal is a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia mentén szerveződött, így lehetőség nyílt megismerni a stratégia legfontosabb elemeit, a jövőbeni fejlesztési elképzeléseket is.

A békési eseményen a társadalmi párbeszéd előmozdításának jegyében Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Füredi János, békési önkormányzati képviselő is köszöntőbeszédet mondott. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió tevékenységét Durkó Albert, misszióvezető mutatta be a jelenlévőknek, akik elismerően szóltak a szervezettel való együttműködésről. 

A tapasztalatcserén, és a szakmai előadásokon túl a szervezők minden esetben fontosnak tartják, hogy példaértékű roma életutakat is bemutassanak.  Ezúttal Jónás Jánosné, a Cigány Értelmiségi Egyesület elnöke, Ásós Géza, az ország első cigány vendéglőjének vezetője, Pisont István, válogatott labdarúgó, valamint Surman László, az MPE OCM missziós igazgatója mesélt életéről, és a szakmai sikereik eléréséhez vezető útjukról, hozzáállásukról. 

A rendezvénysorozat 2023-ban folytatódik az öt megyében, megszólítva mindazokat, akik a felzárkózási és roma ügyben szolgálnak, avagy e terület iránt érdeklődnek.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »