koraieso_1

Korai eső. Mit is jelent ez? Miként vonatkozik ez a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió gyülekezeteire, annak vezetőire, szolgálóira?

Egy egész napos találkozó keretében, melynek a Kecskeméti Baptista Gyülekezet imaháza biztosított helyszínt, az MPE OCM vezető presbiterei és Durkó Albert, misszióvezető adta át egy új, az MPE OCM előtt álló időszakra szóló látásukat. A korai eső bibliai fogalom, mely október-november hónapban zúdul le, megáztatva a nyári hőségben kiszáradt földeket. Hiszünk benne és reménységben várjuk, hogy ez az átáztató, a szántást-vetést előkészítő csapadék szellemi értelemben is elősegítse a cigányság között végbemenő ébredést, a megtérők nagy aratását.

Ahogy Durkó Albert szokott fogalmazni, nem az árvízkor kell gátat emelni, hanem előtte felkészülni. Ugyanígy készülünk mi is, mert a 325.000 cigány ember megtéréséről és gyülekezetbe való beépüléséről szóló látás megvalósulása egyre jobban közelít hozzánk. Hadd áztasson bennünket át ez a korai eső, hadd legyünk mi is, szíveink, jó szántóföldek Isten előtt!

A jelenlévő vezető presbiterek mindegyike felszólalt, különböző témában erősítve, bátorítva a jelenlévőket. Különleges ízt adott együttlétünknek Rézműves Mihály cigány nyelven elmondott és magyarra tolmácsolt buzdítása. Illetve Berkiné Erdélyi Julianna a jelenlévő nőket bátorító, helyreállító üzenete, hogy nagyon is van szerepük, helyük Isten tervében, munkájában, a gyülekezetekben.

Az alkalom méltó befejezéseként az MPE OCM vezetői imában megáldották és kiküldték a missziós munkára gyülekezetvezető és szolgálattevő testvéreinket.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »