koraieso_1

Korai eső. Mit is jelent ez? Miként vonatkozik ez a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió gyülekezeteire, annak vezetőire, szolgálóira?

Egy egész napos találkozó keretében, melynek a Kecskeméti Baptista Gyülekezet imaháza biztosított helyszínt, az MPE OCM vezető presbiterei és Durkó Albert, misszióvezető adta át egy új, az MPE OCM előtt álló időszakra szóló látásukat. A korai eső bibliai fogalom, mely október-november hónapban zúdul le, megáztatva a nyári hőségben kiszáradt földeket. Hiszünk benne és reménységben várjuk, hogy ez az átáztató, a szántást-vetést előkészítő csapadék szellemi értelemben is elősegítse a cigányság között végbemenő ébredést, a megtérők nagy aratását.

Ahogy Durkó Albert szokott fogalmazni, nem az árvízkor kell gátat emelni, hanem előtte felkészülni. Ugyanígy készülünk mi is, mert a 325.000 cigány ember megtéréséről és gyülekezetbe való beépüléséről szóló látás megvalósulása egyre jobban közelít hozzánk. Hadd áztasson bennünket át ez a korai eső, hadd legyünk mi is, szíveink, jó szántóföldek Isten előtt!

A jelenlévő vezető presbiterek mindegyike felszólalt, különböző témában erősítve, bátorítva a jelenlévőket. Különleges ízt adott együttlétünknek Rézműves Mihály cigány nyelven elmondott és magyarra tolmácsolt buzdítása. Illetve Berkiné Erdélyi Julianna a jelenlévő nőket bátorító, helyreállító üzenete, hogy nagyon is van szerepük, helyük Isten tervében, munkájában, a gyülekezetekben.

Az alkalom méltó befejezéseként az MPE OCM vezetői imában megáldották és kiküldték a missziós munkára gyülekezetvezető és szolgálattevő testvéreinket.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 24.
 • 2024. június 24. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2024. június 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »