„Akkor Péter beszélni kezdett: Valóban azt tapasztalom, hogy Isten nem személyválogató. Ellenkezőleg, kedves előtte bármelyik nép fia, aki féli őt és igazságot cselekszik.”(Ap Csel 10,34-35)

Isten különleges kijelentéséhez érkeztünk bibliatanulmányozásunk során 2014. szeptember 12-én, Körösnagyharsányban.

Az emberek sokszor egymáshoz való viszonyukban elutasítóak. Azzal, aki számukra nem szimpatikus még az ismerkedés lehetőségét is elkerülik. Erről olvasunk az alábbi bibliai történetben is. Péter zsidó lévén nem akart a hitetlen Kornéliusszal kapcsolatba kerülni. Ennek az oka egyszerű volt. A történelmi szokások, hagyományok, kulturális különbözőségek szakadékot képeztek a népek és az emberek között, ahogyan ezt napjainkban is tapasztaljuk.

Azonban Isten különös látásban erősíti meg a zsidó Péterben, hogy ő előtte minden ember egyenlő. Ez azt is jelenti, hogy Isten nem csak az általa kiválasztott papi népet akarja megmenteni az elkövetkezendő ítélettől, hanem minden népet egyaránt.

Lássuk hát úgy embertársainkat, ahogyan Isten is teszi! Ne legyünk személyválogatók, gyűlölködők, hanem engedelmeskedjünk Urunk tanításának.

Surman László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések