Nem olyan rövid az út, melyet megteszünk addig, míg Jézus közelébe tudunk jutni. Így volt ez a gazdag ifjú életében, aki ma úgy mondanánk, hogy egy rendkívül erkölcsös, törvénytisztelő és Istenfélő ember volt. A probléma csupán az volt, hogy a maga módján és a számára kedvező mértékig tette azt. Mégis kevesen mondhatjuk el, hogy olyan tökéletesen megtartottuk volna a parancsolatokat gyerekkorunk óta, mint történetünk fiatal embere.

Bizonyos értelemben tisztelnivaló az életvitel, melyet az ifjú a Jézussal való találkozásáig élt, hangzott el november 22-én, az MPE OCM körösnagyharsányi házi csoportjában. Mielőtt azonban túlértékelnénk a személyét, meg kell állapítanunk, hogy az Isten fiával való találkozás során rájött, hogy nem kész arra, hogy teljes szívvel elkötelezze magát mellette. A vagyonhoz való ragaszkodása erősebb volt, mint az érintettség nyomán fakadó vágya. Sokan lehettek tanúi a beszélgetésnek és csodálkozhattak el azon, hogy milyen magas a mérce!

Amennyiben csupán meg akarunk felelni Istennek, akkor ez a „magas mérce” lebeg a szemünk előtt. Ha azonban beleszeretünk, akkor semmi sem lesz drága többé! Bármit is kér tőlünk, nem lesz fontosabb semmi! Le kellett szögezni az alkalom során azt is, hogy önmagában nem a vagyoni helyzetünk választ el minket a minőségi Istenkövetéstől, hisz az nem állandó állapot az életünkben. Sikerek és kudarcok gyakran követik egymást. Ami elválaszthat viszont, azok a rosszul meghozott döntéseink, amikor jobban ragaszkodunk bármihez is, mint Ő hozzá.

A bibliai gondolatok után kellemes beszélgetés következett a jelenlévőkkel.

Sz. R.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »