Nem olyan rövid az út, melyet megteszünk addig, míg Jézus közelébe tudunk jutni. Így volt ez a gazdag ifjú életében, aki ma úgy mondanánk, hogy egy rendkívül erkölcsös, törvénytisztelő és Istenfélő ember volt. A probléma csupán az volt, hogy a maga módján és a számára kedvező mértékig tette azt. Mégis kevesen mondhatjuk el, hogy olyan tökéletesen megtartottuk volna a parancsolatokat gyerekkorunk óta, mint történetünk fiatal embere.

Bizonyos értelemben tisztelnivaló az életvitel, melyet az ifjú a Jézussal való találkozásáig élt, hangzott el november 22-én, az MPE OCM körösnagyharsányi házi csoportjában. Mielőtt azonban túlértékelnénk a személyét, meg kell állapítanunk, hogy az Isten fiával való találkozás során rájött, hogy nem kész arra, hogy teljes szívvel elkötelezze magát mellette. A vagyonhoz való ragaszkodása erősebb volt, mint az érintettség nyomán fakadó vágya. Sokan lehettek tanúi a beszélgetésnek és csodálkozhattak el azon, hogy milyen magas a mérce!

Amennyiben csupán meg akarunk felelni Istennek, akkor ez a „magas mérce” lebeg a szemünk előtt. Ha azonban beleszeretünk, akkor semmi sem lesz drága többé! Bármit is kér tőlünk, nem lesz fontosabb semmi! Le kellett szögezni az alkalom során azt is, hogy önmagában nem a vagyoni helyzetünk választ el minket a minőségi Istenkövetéstől, hisz az nem állandó állapot az életünkben. Sikerek és kudarcok gyakran követik egymást. Ami elválaszthat viszont, azok a rosszul meghozott döntéseink, amikor jobban ragaszkodunk bármihez is, mint Ő hozzá.

A bibliai gondolatok után kellemes beszélgetés következett a jelenlévőkkel.

Sz. R.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. szeptember 26.
 • 2023. szeptember 26. 15:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Odaszánás

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »