Augusztus 29-én csoportalkalomra került sor egy kedves körösnagyharsányi családnál. Az MPE OCM missziós munkatársai által vezetett alkalom elején Istent dicsőítő énekek hangoztak el, amelyben a csoport tagjai kifejezhették szeretetüket, imádatukat az élő Isten felé.

Horvát Béla az Apostolok Cselekedetei 8. fejezetből beszélt, ahol azt, hogy Fülöp hirdette az Istennek beszédét és az emberek egy szívvel, egy lélekkel figyeltek rá, mivel hallották és látták milyen jeleket tett. Amit fontos megragadnunk, az a hallással kapcsolatos igeszakasz, miszerint kell, hogy Isten Igéjét halljuk, és ezáltal közösségünk legyen Vele. Ne csapjuk be magunkat, nem elég csak az Igehirdető szájából hallani az Istennek beszédét, hanem mi magunknak is elő kell venni a Bibliát és olvasnunk kell. Isten beszéde élő és ható, amikor olvassuk a Bibliát, akkor ezekből a szavakból, mondatokból Isten Szelleme árad ki, hisz Istentől származik.

Olvassuk és tanulmányozzuk hát Istennek beszédét, és hagyjuk, hogy formáljon az Ő Szent Szelleme által bennünket!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »