logo

Nem könnyű ma irgalmasnak lenni. Mindannyian, meg kell, bocsássunk valami miatt, nap, mint nap.  Amíg helyén van a szívünk, addig megértjük ennek nem csupán a kihívás oldalát, de az igazi miértjét is, sőt hasznunk van belőle. Amikor azonban kikopik belőlünk a szeretet, sok esetben inkább megkerülnénk a megbocsátást, az irgalmasságot és valami egészen mást lépnénk. Inkább eltakarnánk az Isten szemét valami jó tettel, csak hogy ne kelljen megalázni magunkat. Pedig az Isten irgalmasságot akar, nem áldozatot, – hangzott el 2013. június 21-én, az MPE OCM körösnagyharsányi házi csoportjában, miközben a Máté evangéliumának 12. fejezetét tanulmányoztuk.

Komoly elkötelezettséget igényel ma az irgalmasság. Amennyiben részvétet vetünk, mi is irgalmasságot arathatunk Istentől saját magunk és családunk számára. Az ezt követő interaktív beszélgetés során egyetértettünk abban, hogy nincs más út családtagjaink megnyerésére, mint saját magunk teljes átadása és akkor őszinte bizalommal imádkozhatunk azért, hogy ők is megtérhessenek majd!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-berettyoujfalu-20210303_00
Szeretettel segítünk, ahol tudunk

Pár nappal ezelőtt Furtáról érkezett három hölgy a Berettyóújfalui SZERETETPONT irodájába, hogy segítséget kérjenek tőlünk saját családjuk részére. Nagy szeretettel és segítő szándékkal

Elolvasom »