hajlektalan_vacsora_20101213_01

„Mert a szegények mindenkor veletek lesznek, és a mikor csak akarjátok, jót tehettek” (Márk 14,7a). Az EPK Országos Cigánymisszió egyik kiemelkedő misszióága a hajléktalan emberek felé való szolgálat. Ez a misszióág talán az egyik legkevésbé „népszerű” szolgálat, ezt csak olyan emberek tudják végezni, akiknek a szíve igazán telve van szeretettel, akik nem csak beszélni tudnak a feltétel nélküli szeretetről, hanem valódi, cselekvő szeretetben élnek. De azért vannak ilyen szolgálók, – Istennek hála – nem is kevesen.

Az EPK OCM hajléktalanmisszió önkéntesei ilyen emberek, akik fontosnak tartják, hogy az Adventi időszakban se felejtkezzenek el azokról az emberekről, akiknek nincs hova menniük, akik folyton várakoznak, akik állandó szükségben vannak.

Legnagyobb kincsünk átadása után – az evangélium hirdetését követően – az ötven főre elkészített babgulyás mellett, minden ember külön ajándékot kapott az EPK OCM hajléktalanmisszió munkatársaitól, melyért cserébe a hálás tekintetek mellett néhány legördülő könnycsepp csillámlása tett igazán mélyrehatóvá.

Akaratlanul is eszembe jutnak Márk szavai: „Aki az ilyen gyermekek közül egyet befogad az én nevemben, engem fogad be, és aki engem befogad, nem engem fogad be, hanem azt, aki engem elbocsátott” (Márk 9,37).

hajlektalan_vacsora_20101213_02

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések