kotaj20120512_01_0

Május 12-én immár harmadik állomásához érkezett Kótajon a cigánymissziós munkások találkozója. Több mint 30 cigány gyülekezet vett részt az összejövetelen, akik mintegy ezerfős gyülekezeti tagságot képviseltek a régióban, Észak-Kelet Magyarországon.

Az MPE Országos Cigánymisszió hívására a résztvevő gyülekezetek többségének egy-egy képviselő által bemutatkozni is sikerült. Elhivatott, lelkes emberek számoltak be arról, mit tettek és tesznek gyakran erejükön felül azért, hogy a roma emberekhez is elvigyék az evangéliumot. A zene a cigány folklórt idézte, a hangulat magasra hágott, a résztvevők, akik mintegy 100 fős társaságot tettek ki, egy gyülekezetként kapcsoltak egymás hullámhosszára. Ha egy szóban kellene összefoglalni az átélteket, akkor a lelkesedés szó fedné le leginkább a megtapasztaltakat.

Az ott elhangzottakból fontos esszenciaként emelhető ki, hogy a cigányság a felemelkedésének, integrációjának egyik zálogaként tekint a keresztény hitre – és ezzel magunk is így vagyunk.

Gy. G.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »