úliusban egy újabb „Ki mit tud?” vetélkedő került megrendezésre Nagyharsányban, az MPE OCM Segítő Szolgálata pécsi telephelyének lelkes ellátotti csapatának részvételével. Mivel a nagyharsányi csoport több kisebb települést foglal magába, voltak az idősek közül Alsószentmártonból, Oldról, Gordisáról, Siklósról, Drávapiskiből, Nagyharsányból, és Kémesről, ahol négy éve van jelen a Segítő Szolgálat, gondozási feladatokat ellátva, de eddig még nem sikerült elcsábítani az ellátottak közül senkit a rendezvényeinkre. Bár első alkalommal jöttek el, nagyon jól érezték magukat, nagyon lelkesek voltak.

Az idősek szállításához a települések polgármesterei biztosították a falubuszt sofőrrel, valamint a gondozók a saját autóikkal segítették az idősek helyszínre jutását.

A „Ki mit tud?” résztvevői azok az idős ellátottak voltak, akik úgy gondolták, van még mit átadniuk a fiatalabb korosztályának, kedvességük, bájuk, ismereteik, a régen tanultak, az életük különleges, fantasztikus repertoárjának egy részével. Többen verset szavaltak, volt, aki furulyázott. Az egyik legnagyobb sikert a csoportos fellépés aratta. Cigány népviseletbe öltözve a cigányhimnuszt énekelték. Mind egyedi, lelkes és szívet melengető produkció volt.

A rendezvényen a különböző nemzetiségűek nagyon jól érezték magukat együtt. Szívesen beszélgettek egymással az idősebb magyar és roma asszonyok. Volt olyan ellátott, aki már másnap megkérdezte gondozóját: – Mikor lesz a következő rendezvény? Örömmel értesült róla, hogy a következő találkozó a szüreti mulatság lesz.

Ahogy korábban is, az ételt – amivel a Segítő Szolgálat nagyharsányi csoportja vendégül látta a résztvevőket – a gondozók maguk készítették a helyszínen. Volt házi babgulyás és csirkepaprikás kenyérrel és üdítővel. Egy helybeli pékségtől felajánlásként még péksüteményt is kaptak, másoktól pedig innivalót.

A csoportvezető elmondása szerint, voltak a gondozottak között olyanok, akik hosszú évtizedek óta ott találkoztak újra egymással. Két külön településen élő idős, az ottani beszélgetéseikből derítette ki, hogy rokon egymással. Sikerült kimozdítani erre a programra olyan ellátottunkat, aki két éve gondozottunk már, nagyon zárkózott, még a bolthoz sem jár ki. Örült, hogy hagyta magát rábeszélni és nagyon boldog volt.

A mintegy 60 fő gondozott és 20 fő gondozó örömmel követte a műsort és boldogan lakmároztak közösen.

Major Róbertné

MPE OCM Segítő Szolgálat Pécsi Telephely

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »