szeghalom-evangelizacio-2013-01

2013. szeptember 6-án, a délutáni órákban, különleges közösségi alkalmat tartott az MPE Országos Cigánymisszió Szeghalmon. A találkozó célja a helyi házi csoport népszerűsítése volt, valamint más házi csoportokkal való összeismertetésére.

– Nemrég Bélmegyeren tartottunk szalonnasütéssel egybekötött evangélizációs alkalmat az ottani csoport számára. Szeghalom már a második állomás, – számolt be Sötét László, az MPE OCM szeghalmi házi csoportjának vezetője. Ugyanazokkal a program elemekkel készültek Szeghalomra is, mint Bélmegyerre. – Szalonnasütés, kötetlen beszélgetés melletti zenés délutánt tartottunk a helyiek számára. Közel 20 fő jött el és vett részt a házi csoport evangelizációs alkalmán.

Sötét László beszélt a lakosság felé való közeledés céljáról. – Lazább, kötetlen programmal szerettünk volna nyitni az itt élők felé, hogy megismerjenek bennünket, itteni házi csoportunkat, tanításainkat és annak céljait. Beszéltünk a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióról, annak munkájáról, célkitűzéseiről. Célunk, hogy minél többen hallják Isten üzenetét. Hisszük, hogy hit, az Evangélium ereje által tud felemelkedni és megváltozni a cigányság, úgy országosan, mint itt, Szeghalmon is. A megtért cigányság pedig az egész magyar társadalom számára áldás lesz.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »