lelkipasztoravatas_elek_2016

Különleges eseményre készül a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cignymisszió. A hazai cigányság és a rászoruló emberek felé végzett munka mellett, a Cigánymisszió elengedhetetlennek tartja a többségi és a kisebbségi társadalom közeledését is, a nem cigányok felé való szolgálatot. Ebben is híd szerepét kívánjuk betölteni.
Különös jelentőséggel bír és példaértékű lehet egész társadalmunkra nézve az előttünk álló eleki lelkipásztoravatás, hiszen egy magyar keresztény közösség egy cigány származású lelkipásztort választ magának, Surman László személyében, aki az MPE Országos Cigánymisszió egyik vezető-presbitere is.

Munkatársaink évek óta szolgálnak az Eleki Pünkösdi Gyülekezetben is. A közösség jelenlegi lelkipásztora, Gavra Dorin 2016. augusztus 28-án átadja lelkipásztori szolgálatát Surman Lászlónak, amikor sor kerül lelkipásztorrá avatására is.

A lelkipásztorrá avatási istentiszteletre, 2016. augusztus 28-án 10.00 órai kezdettel kerül sor az eleki Reibel Mihály Városi Művelődési Központban (5742 Elek, Ady Endre u. 2.).

Istenünk áldását kérjük az eseményre, a munkára, a közösségre, egész társadalmunkra!

P.R.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések