20171104eger_01

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és az MPE Országos Cigánymisszió szervezésében Egerben, az AGRIA Térségi Integrált Szakképző Központ egyik épületében került megrendezésre november 4-én a „Létkérdés – Érzékenyítő Találkozó” elnevezésű rendezvény.

Az eseményre hivatalosak voltak az MPE OCM vezető presbiterei, a gyülekezetek vezetői, szolgálói. Különleges vendégek is jelen voltak: Serif Bakic, a Leskovaci Evangéliumi Gyülekezet lelkipásztora és a vele érkezett dicsőítő csapat, valamint Miki Kamberovic, a Jagodinai Evangéliumi Gyülekezet lelkipásztora és kedves felesége.

A program köszöntésekkel indult, majd, mivel egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott eleget tenni a meghívásnak, felolvasták Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára köszöntő levelét, melyben többek között méltatta a Minisztérium és az MPE OCM eddigi jó együttműködését is.

Berki András, az MPE OCM vezető presbitere és a Verpelét és környéki gyülekezetek lelkipásztora szintén köszöntötte a Találkozó résztvevőit, és egyben ismertette, hogy egy eseménysorozat utolsó állomásához, egy záró rendezvényhez érkeztünk.

A verpeléti gyülekezet dicsőítő csoportjának szolgálatát követően Szentesi Zoltán, az MPE OCM vezető presbitere hirdette Isten Igéjét, melynek fő témája a halál kérdése volt: hogyan és miért jött a halál a halhatatlan és örökkévaló Isten képére teremtett ember életébe, és az milyen hatással van az emberiség létére, jövőjére.

Rövid szünet után a Szerbiából érkezett zenész csoport vezette a jelenlévőket Isten dicsőítésében, szerb és cigány nyelvű énekekkel, melyek szövegét kivetítve követhették figyelemmel a résztvevők. Az inspiráló éneklést és zenélést Miki Kamberovic lelkipásztor igehirdetése követte, aki a találkozó címéből – Létkérdés – kindulva az élet mibenlétéről, annak értelméről, fontosságáról szólt, és annak Istentől való eredetéről beszélt nagy lelkesedéssel és lelkesítően.

A közös ebédelést követően újra a szerb dicsőítő csoport szolgált, miután Serif Bakic lelkipásztor prédikált arról, hogy milyen fontos továbbadnunk az Istentől kapott élet ajándékát, annak gyümölcseit, értékeit, hogy az Istenben még nem hívő emberek is megtapasztalhassák Isten jelenlétét, gyógyító és helyreállító hatalmát.

A rendezvény záró részében a vendég lelkipásztorok imádkoztak a szükségben lévőkért, az imatámogatást kérőkért. Valószínűleg minden résztvevő kapott valami hasznosat, valami fontosat, valamit, ami kicsit átformálja az életről és halálról való meggyőződésünket és közelebb visz az Isten által eltervezett jó és beteljesedett élettel teljes célhoz.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »