mohamedfatima_05

Ebben az évben tematikus sorozatunk utolsó hetébe érkeztünk. Roma hagyományok kultúrájáról és a hitről tanulhattak a gyerekek. Első vendégünk Surman László missziós igazgató volt, aki beszélt roma szokásokról, hagyományokról, a kereszténység kultúrájáról.

H. Kovács Eszter elmondta nekünk, hogy a mi testünk Isten temploma, és miért kell odafigyelnünk rá.

A dicsőítés alapjairól is hallhattak a gyerekek Adamik Lászlónak köszönhetően.

Sztárvendégünk Mohamed Fatima volt, aki mesélt gyerekkoráról, és hogy ő hogyan éli meg a kereszténységet. Kiemelte, hogy mindannyian egyenlők vagyunk Isten előtt, és hogy értékeljük azt, amink van, tiszteljük a családunkat, és figyeljünk oda az emberi értékekre, mert csak így tudjuk egymást emberszámba venni. Bátorította a gyerekeket arra, hogy erősítsék magukban azt, amiben jók. Az őszinteség és alázat értékeit adta át a gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Nagy örömöt okozott mindenki számára.

Rádai Jenő szociális munkás elmondta nekünk, hogy miért fontos tanulni, és hogy a tanulással többek tudunk lenni. Beszélt roma származásáról, és hogy Istennek mindig ott kell lenni az életünkben, figyelnünk kell arra, hogy Isten akarata legyen az első helyen.

Tematikus heteinket lezáró családi napot is tartottunk. Köszönetet szeretnénk mondani a Békési Rendőrkapitányságnak, hogy örömteli pillanatokat okoztak nekünk, valamint hálásak vagyunk önkénteseinknek, Szabóné Botos Tündinek és Cinanóné Varró Pálmának az egész napos segítségért. Tematikus sorozatunk ugyan lezárult, de a nyárnak még nincs vége, így várunk minden gyermeket továbbra is a Csillag Szolgáltató Pontban.

Rácz Henrietta

(További képek találhatók Facebook oldalunkon.)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »