Hálás a szívünk Istennek a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata SZERETETPONT-jainak önkénteseiért, akik alázatos és odaadó munkájukkal egyre több bajba jutott embernek tudnak reményt adni, segíteni. Míg nemrégiben a Nyírvasvári SZERETETPONT-unk segített egy egyedül élő nagymamának háza felújításában, most a Zákányszéki SZERETETPONT-hoz jutott el egy 60 év körüli, egyedül élő hölgy segélykérése.

A bajba jutott nő már nem tudta egyedül ellátni háza gondozását, karbantartását. A ház teteje beázott, a hölgy lavórokkal próbált védekezni az eső ellen eredménytelenül. Hiába kért segítséget, választ senkitől nem kapott, míg fel nem vette a kapcsolatot a Zákányszéki SZERETETPONT-tal. Beszakadt mennyezet, penészes falak, használhatatlan bútorok fogadták a SZERETETPONT önkénteseit, mikor kilátogattak a helyszínre felmérni, mekkora is a baj. A segítség pedig természetesen nem maradt el, több napon át tartó munka vette kezdetét kilenc önkéntesünk közreműködésével.

Első napokban a beszakadt mennyezetet hozták rendbe. A hiányzó részeket bádoglemez és cseréplécek felhasználásával állították helyre, így az eső több kárt már nem fog tudni okozni a házban. A későbbi napokban a penészes falakat verték le, vakolták újra és meszelték ki zákányszéki önkénteseink. A világítás sem működött, így azt is kicserélték, majd a nagyon rossz állapotban lévő bútorokat cserélték ki, többek között az ágyat, szekrényt stb.

Önkénteseink, ha fizetséget nem is, de egy életre szóló emléket mindenféleképpen kaptak önzetlen, nemes munkájukért cserébe, szívbe markoló érzés volt számukra látni a hölgy örömkönnyeit, háláját, miután meglátta, hogy lakhatásra nem alkalmas házából igazi otthont teremtettek munkatársaink!

Pontosan ezért csinálják, hogy munkájukkal Isten szeretetét mutathassák be ily módon is az embereknek.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »