Hálás a szívünk Istennek a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata SZERETETPONT-jainak önkénteseiért, akik alázatos és odaadó munkájukkal egyre több bajba jutott embernek tudnak reményt adni, segíteni. Míg nemrégiben a Nyírvasvári SZERETETPONT-unk segített egy egyedül élő nagymamának háza felújításában, most a Zákányszéki SZERETETPONT-hoz jutott el egy 60 év körüli, egyedül élő hölgy segélykérése.

A bajba jutott nő már nem tudta egyedül ellátni háza gondozását, karbantartását. A ház teteje beázott, a hölgy lavórokkal próbált védekezni az eső ellen eredménytelenül. Hiába kért segítséget, választ senkitől nem kapott, míg fel nem vette a kapcsolatot a Zákányszéki SZERETETPONT-tal. Beszakadt mennyezet, penészes falak, használhatatlan bútorok fogadták a SZERETETPONT önkénteseit, mikor kilátogattak a helyszínre felmérni, mekkora is a baj. A segítség pedig természetesen nem maradt el, több napon át tartó munka vette kezdetét kilenc önkéntesünk közreműködésével.

Első napokban a beszakadt mennyezetet hozták rendbe. A hiányzó részeket bádoglemez és cseréplécek felhasználásával állították helyre, így az eső több kárt már nem fog tudni okozni a házban. A későbbi napokban a penészes falakat verték le, vakolták újra és meszelték ki zákányszéki önkénteseink. A világítás sem működött, így azt is kicserélték, majd a nagyon rossz állapotban lévő bútorokat cserélték ki, többek között az ágyat, szekrényt stb.

Önkénteseink, ha fizetséget nem is, de egy életre szóló emléket mindenféleképpen kaptak önzetlen, nemes munkájukért cserébe, szívbe markoló érzés volt számukra látni a hölgy örömkönnyeit, háláját, miután meglátta, hogy lakhatásra nem alkalmas házából igazi otthont teremtettek munkatársaink!

Pontosan ezért csinálják, hogy munkájukkal Isten szeretetét mutathassák be ily módon is az embereknek.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 28.
 • 2023. március 28. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »