Iskolánk az idén is megrendezte A magyar nyelv hete című témahetet, az alsó tagozatosoknak jelenléti, a felső tagozatosoknak on-line formában.

A pedagógusok igyekeztek változatos, nem „magyaróra ízű” programokat szervezni, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltve hívják fel a figyelmet a magyar nyelv ápolásának, megőrzésének fontosságára. Az alsósok játékos nyelvi vetélkedőkön mérhették össze anyanyelvi kompetenciáikat, míg a felsősöknek a nyelvhasználathoz kapcsolódó digitális feladatokat küldtünk ki a KRÉTA naplón keresztül. A feladatok között szerepelt betűrejtvény, képrejtvény, anagramma játék, szóbarkácsolás, intarzia játék, eszperente nyelv, verssorok kirakása betűtésztából, nyelvtan activity játék, nyomozás ellentétpárok után, szógyűjtés betűspirálból.

Játékos formában ugyan, de igyekeztünk megértetni a gyerekekkel, hogy nemzeti összetartozásunk legfontosabb pillére anyanyelvünk, melynek védelme mindannyiunk közös feladata.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »