Iskolánk az idén is megrendezte A magyar nyelv hete című témahetet, az alsó tagozatosoknak jelenléti, a felső tagozatosoknak on-line formában.

A pedagógusok igyekeztek változatos, nem „magyaróra ízű” programokat szervezni, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltve hívják fel a figyelmet a magyar nyelv ápolásának, megőrzésének fontosságára. Az alsósok játékos nyelvi vetélkedőkön mérhették össze anyanyelvi kompetenciáikat, míg a felsősöknek a nyelvhasználathoz kapcsolódó digitális feladatokat küldtünk ki a KRÉTA naplón keresztül. A feladatok között szerepelt betűrejtvény, képrejtvény, anagramma játék, szóbarkácsolás, intarzia játék, eszperente nyelv, verssorok kirakása betűtésztából, nyelvtan activity játék, nyomozás ellentétpárok után, szógyűjtés betűspirálból.

Játékos formában ugyan, de igyekeztünk megértetni a gyerekekkel, hogy nemzeti összetartozásunk legfontosabb pillére anyanyelvünk, melynek védelme mindannyiunk közös feladata.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-komlo-20220122
Fontos, hogy támogassuk egymást

Komlói SZERETETPONTUNK bútor és gázkészülék adományokkal segítette a rászorulókat Nagyharsányban. Ezúton is köszönjük az adományozóknak, hogy felajánlásaikkal segítették a nehéz sorsú családokat! Major

Elolvasom »
segitokezahajlektalanokfele_2022_02
Segítő kéz a hajléktalanoknak

Akárcsak korábban mindenkor, idén is nagy örömmel fogadták a HajdúhadháziSZERETETPONT által összegyűjtött adományokat az elesettek. A közelmúltbanmegrendezett akció keretében tíz zsáknyi adományt sikerült

Elolvasom »