Tűzifával és kályhával segített a cigánymisszió szeretetszolgálata kevermesi családokon, akiknél komoly nehézségbe ütközik a mindennapi létfenntartás. A hasonló akciók lebonyolítására a jószívű adakozók támogatására folyamatosan szükség van.

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata a téli időszakban is megtesz minden tőle telhetőt, hogy hatékony segítséget nyújtson a rászorulóknak. Országos szinten mintegy száz családon tudnak segíteni a misszió munkatársai, amelyhez nagyban hozzájárulnak azok a támogatások is, melyek Finnországból, a Fida keresztény szervezettől és a kuopioi Eelim Gyülekezettől érkeznek.

 „Kevermesen is folyik gyülekezetplántálás, az ottani testvérek révén jutott el a híre hozzánk a nagy szükségben lévő családoknak. Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy támogatást tudjunk nyújtani a nehéz helyzetbe került embereknek, ezért egy jótékonysági koncertet is szerveztünk decemberben. A Kökény Attila közreműködésével zajló esemény bevételéből szintén számos családot tudunk támogatni” – emelte ki Kis István a Szeretetszolgálat országos koordinátora.

Bár minden nap dolgozik a most meglátogatott kevermesi család feje, de a hat gyermek mellett így is komoly nehézséget okoz számukra a folyamatos anyagi gondok legyőzése.

Hatalmas segítség számunkra ez a mostani adomány, köszönjük mindenkinek, aki segített nekünk. Jelenleg egyetlen helységben tudjuk összehúzni magunkat, de mostantól a gyermekekre külön szobában is fűthetünk” – mesélt körülményeiről a hatgyermekes anyuka.

A következő helyen négy gyermeket nevel a család, és a szülők nem csupán a tűzifáért, hanem mindazért a lelki támogatásért is hálásak, amelyet az elmúlt időszakban a cigánymisszió munkatársaitól kaptak.   

A kisfiam, 12 évesen egyetlen gyülekezeti alkalmat sem hagyna ki, szerintem ez nagyon sok fiatalnak komoly lehetőség, hogy jó útra térjen. A gyülekezetben ki tudják önteni a lelküket az emberek, és valódi segítséget kapnak a problémáikra, nekünk ez mindennél többet ér ” – fogalmazták meg a család tagjai.  

A misszió minden olyan támogatásnak örül, amellyel segítséget tud nyújtani a nehéz sorsú embereknek, a felajánlásokat az országban felállított Szeretetpontokon lehet leadni, amelyek címe a szervezet honlapján található meg, ugyanitt közvetlen utalásra is lehetőség van.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »