Évek óta aktív szerepe van a rászorulók segítésében a Pepita Adományközpontnak. A Békésen található üzletben a Szeretetszolgálat számára beérkezett adományok rendszerezése, értékesítése folyik, az így befolyt összegből pedig a szükségben szenvedő családok részesülnek.

Az adománybolt ötlete több évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársaiban. A központ azóta is fontos szerepet játszik a hatékony segítségnyújtásban.

„A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatát 2009-ben alapítottuk, ahogy teltek az évek, egyre inkább erősödött bennünk az érzés, hogy hozzunk létre egy adományközpontot, amellyel ma már szoros együttműködésben dolgozunk a segítségosztás megszervezésében” – fogalmazott Kis István, a Szeretetszolgálat országos koordinátora.

„Örömmel mondhatom el, hogy nagyon sokféle adományt kapunk, a központban válogatjuk szét a beérkező ruhákat, használati tárgyakat. A Szeretetszolgálat munkatársai jelzik felénk, hogy milyen kérések érkeznek hozzájuk, mi pedig ez alapján próbáljuk rendszerezni a beérkezett felajánlásokat. Sok családnak elsősorban anyagi támogatásra van szüksége, ezért az adományok egy részét eladjuk, és az így befolyt összeggel tudjuk támogatni őket. A boltunkat egyre többen ismerik, és nem csupán Békésen. Hálásak vagyunk, hogy rendszeresen kapunk adományokat az ország minden pontjáról, a ruhákon kívül számtalan háztartási eszköz, lakberendezési tárgy vagy éppen játék is szerepel a kínálatunkban” – emelte ki Erdős Ágnes, az adománybolt vezetője.

A közelmúltban a központ munkatársai egy újszerű kezdeményezéssel, a Pepita futással is előrukkoltak, amelynek már az első alkalommal is nagy sikere volt. A családi nappal egybekötött futóversenynek kiemelt célja, hogy a Szeretetszolgálat munkatársai ilyen formában is közelebb kerüljenek a rászorulókhoz, megismerjék problémáikat, igényeiket. Az üzlet Békésen, a Táncsics Mihály utca 1. szám alatt található.

Már nemcsak Békésen ismerik a Pepitát 1

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »