roma-holokauszt-20210802_14

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, Békés Város Önkormányzata és a Cigány Módszertani és Kutató Központ közösen szervezte meg a megemlékezést a Roma Holokauszt Áldozatainak Emléknapján. A program emléküléssel kezdődött a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió rendezvénytermében. Az ülésen nagy számban jelen voltak a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió valamint Békés Város Önkormányzata és intézményei vezető tisztségviselői, a Békés Megyei, a Békési és a Kunágotai Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselői. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével a Borsodi Alfa Vallási Egyesület,  a Csongrádi Agapé Szeretet Vallási Egyesület, a Hajdúsági Tüzes Szívek Vallási Egyesület, a Keresztény Élet Központ Vallási Egyesület és a Nyírségi Reménység Háza Vallási egyesület is.

A nagyszabású rendezvényen a résztvevőket Durkó Albert misszióvezető lelkész és Kálmán Tibor polgármester köszöntötte. A megnyitó beszédet Stixné Barakkó Györgyi a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Dél-alföldi igazgatója mondta el. Beszédében többek között hangsúlyozta, hogy tanulnunk kell a borzalmakból, nem fordíthatjuk el a fejünket, ha a bőre színe miatt valakit támadás ér. Az élet védelme a legfontosabb mindenek felett.  Ezt követően a résztvevők Katona Csaba, a Történettudományi Intézet tudományos munkatársa előadásban hallhattak arról, hogyan, milyen eszközökkel lehet megjeleníteni a Roma Holokauszt témáját az oktatásban. A megemlékezés keretében a közönséget is megindító zenei programot nyújtott Bodoczki Ernő, Hodozsó Norbert, Sztojka Zoltán és Lakatos Rudolf.

Az emlékülést Surman László missziós igazgató, lelkész áldáskérő imája zárta.

A megemlékezés koszorúzással folytatódott az I. és II. világháborús emlékműnél. Fehérné Horváth Katalin, Bari Károly: Hazánk című versét mondta el. Beszédet mondott Vámos Zoltán, Békés Város alpolgármestere. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió nevében áldáskérő imát mondott Durkó Albert misszióvezető, lelkész. Az áldozatokra koszorúzással és mécses gyújtásával emlékeztek a résztvevők.

Morár Ildikó

(További képeket tekinthetnek meg az eseményről Facebook oldalunkon, ha ide kattintanak.)

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. május 31.
 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
LÉLEKBEN RENDBEN – IFJ-GY-23-A-0163

Lezárult a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió IFJ-GY-23-A-0163 azonosítószámú, „Lélekben rendben” című pályázata. A projekt keretében 30 fő fiatal részvételével műhelyfoglalkozásokra került sor,

Elolvasom »