megszepult_iskola_2015_01

Rég nem látott összefogásnak lehettünk tanúi a Reményhír Intézményben. Sok-sok önkéntes szorgos munkájának köszönhetően megújult, megszépült az iskola udvara.

A tavaszi szünet utáni első napon, ünnepélyes keretek között került sor a megújított udvar átadására.

Kis István, a misszió munkatársa rövid áhítatot tartott, majd, mint a felújítás koordinátora beszámolt az elvégzett munkáról. Elmondta, hogy pár hónappal ezelőtt született meg a pedagógusokban és a missziós munkatársakban az elhatározás, miszerint meg kell újítani, szebbé kell tenni az iskola udvarát. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszójának vezetősége teljes mellszélességgel állt az ügy mögé. Izsó Gábor, Békés város polgármestere is támogatásáról biztosította ezt a hasznos kezdeményezést, így a Polgármesteri hivatal, az MPE OCM, az Élet fája Pünkösdi Gyülekezet (Békés), a Kegyelem Gyülekezet (Békés), és az S&R Bt. Car-pótlás autóbontó közreműködésével elkezdődött a munka. Részt vettek még a pedagógusok, az iskola egyéb dolgozói, azaz a takarítók, az udvaros, és a gondnok, a missziós évfolyamfelelősök, valamint a Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai is. Ne feledkezzünk el a szülők önkéntes, lelkes segítségéről sem. A szorgos kezek a tavaszi szünet ideje alatt, négy napon át varázsolták át az udvart úgy, hogy a gyerekek biztonságosabb, sokkal szebb és játékokban gazdagabb környezetben tölthetik el szabadidejüket. A missziós munkatárs elmondta, hogy vásároltak két padot asztallal, kialakítottak egy távolugró gödröt, és egy homokozót is. Lefestették a focikapukat, és újra festették a pálya vonalait.  A balesetek megelőzése érdekében megigazították a lefolyórácsokat, körbevágták a fák körüli aszfaltot, és térkővel, illetve járdalappal látták el az üres területeket. Fölfestettek három ugróiskolát, átfestették a kerítésen lévő gyermekrajzokat, a földbe letett gumijátékokat, valamint a fajátékokat is. Pályázati pénzből sikerült hozzájutni egy polyball játékhoz, egy kültéri pingpongasztalhoz, és a két focikapura is háló kerülhetett. Kis István hozzátette, hogy a későbbiekben szeretnének még a fák körül padokat elhelyezni. Ezután Izsó Gábor, Békés város polgármestere is kifejezte örömét a felújított udvar kapcsán. Majd Durkóné Illés Bernadett, az intézmény igazgatója elismerte a szülők, az iskolai dolgozók, a missziós munkatársak, s minden önkéntes odaadó munkáját.

Április nyolcadika a Romák világnapja, így az átadási ünnepség egy közös megemlékezéssel zárult. A tanulók verseket, cigánydalokat és táncot adtak elő, végül pedig, a hagyományokhoz híven virágszirmokat szórtak a Körös vizébe.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 5.
 • 2023. december 5. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »