Február 9-én a mezőberényi házi csoportban tartott alkalom az alábbi gondolattal indult: Jézust sokszor és sokféleképpen tették próbára a farizeusok. Az egyik alkalommal ezt kérdezte tőle az egyik írástudó: melyik a legfőbb parancsolat. Ő így válaszolt: „szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből.” Jézus azonban itt nem fejezte be. Egy második is van, mely ugyanolyan fontos, így e kettő a legfőbb parancsolat. „Vajon melyik e másik parancs?” – tette fel a kérdést Sötét László, missziós munkatárs a jelenlevőknek. „Szeresd felebarátodat, mint magadat.” – hangzott el az egyértelmű válasz.

Jézus tehát azt tanítja nekünk, hogy szeretnünk kell embertársainkat. Sőt semmivel sem kevésbé, mint ahogy magunkat szeretjük!

Hogy szerethetünk bárkit is, ha látjuk, hogy az az ember szenved, mi pedig nem segítünk rajta, pedig megtehetnénk. Hogyan mondhatjuk akkor, hogy szeretjük őt, pedig nem adjuk meg neki azt, amire szüksége van? S ha nem szeretjük embertársunkat, hogyan is szerethetnénk Istent.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések