„Amikor Jézus Betániában a leprás Simon házában volt, odament hozzá egy asszony, akinél egy alabástrom tartóban drága kenet volt, és ráöntötte az asztalnál ülő Jézus fejére.” (Máté 26:6-7) Augusztus 11-én, Mezőberényben, a heti rendszerességgel tartott házi csoportban bibliatanulmányozásra gyűltek össze az érdeklődők. „Miért öntötte azt a drága olajat Jézus fejére ez az asszony?” – tette fel a kérdést az egyik jelenlévő. A Bibliában benne is a válasz: ez egy előre mutató, úgynevezett prófétai cselekedet volt az asszony részéről. Jézus maga mondja ki: „… temetésemre készített elő.”

Az is meg van írva, hogy a világon bárhol hirdetik majd az evangéliumot, azt is elmondják majd, amit ez az asszony tett. Igen, a Jézus önként vállalt áldozata által lehetséges megváltás, ami akkor még csak eljövendő volt, mára már valóság, Mezőberényben is.

S. L.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »