tininap20171221_01

Múlt év december 21-én „Tini nap”-ot tartottunk a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola diákjai számára. A sok-sok játékkal megtűzdelt délelőtt első felében külön-külön foglalkoztunk alsós és felsős gyerekekkel. A nevetés és a vidáman eltöltött percek után, a délelőtt második felében a Karácsony lényegét érintő kérdésekről beszéltünk az összevont, alsós és felsős tanulóknak. „Mi lett volna, ha József mégsem veszi feleségül Máriát?” „Mi lett volna, ha Mária nem engedelmeskedik Istennek?” „Mi lett volna, ha Jézus meg sem születik erre a földre?” Fogas kérdések, elgondolkodtatóak és egyben tovább vezetők. Sok mindent veszünk készpénznek, hogy mi lenne, ha nem létezne ez vagy az, talán meg sem fordul a fejünkben. Nem lenne Karácsony, ha Jézus nem született volna meg.

A földön nem lenne igazi boldogság, öröm, békesség, és ami a legfontosabb, kegyelem, ha a Megváltó nem alázkodott volna meg annyira, hogy egy istálló jászlában foglaljon helyet.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »