nyirkata_gyuli_2021_02

Isten Igéjében azt mondja, hogy látásnélkül elvész a nép. Kaptunk egy látást kb. 10 évvel ezelőtt, láttam egy gyülekezeti házat, melyben karácsonyfát öltöztetünk. De ekkor még, mint házi csoport működtünk.

Közben teltek-múltak az évek, házról házra tartottunk alkalmakat, az emberek kicserélődtek, úgyhogy esély nem látszott a látás beteljesedésére. 10 év türelem, kemény munka, mind ezt az Istentől kapott ígéretben bízva és meg is jött az áttörés.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió közreműködésével megalakult a nyírkátai Reménység háza gyülekezet Isten dicsőségére. Viszont a felújításra anyagi fedezetünk nem volt. Azt tudni kell Nyírkátáról, hogy ez egy szegény kis falu, ahol az emberek többsége közmunkából és napszámból tartja fenn magát. Úgy voltunk vele, hogy ha az Úr megadta a lakást, akkor gondoskodni fog a felújításáról is. Adakozások által bevetettük a gyülekezethez tartozó kertet, ami kb. 0,6 hektáros terület és az aratás összegét a felújításra fordítottuk! Odaszánt és türelmes testvérek kemény munkájukkal fejezték ki hálájukat az Úrnak, melyet önerőből nem értünk volna el. Ez a mi kis csoda történetünk a gyülekezet megalakulásáról! 

Azt üzenem a kedves olvasóknak is, hogy amit kaptok látást az Istentől, ne adjátok fel, mert meglesz az, ha eljön az ideje! De az odavezető út alatt tanulsz meg sok mindent ahhoz, hogy valóság lehessen az életedben.

Lakatos Róbert

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »