20180810_pcsz_01

Van pár dolog a „nagybetűs életben”, amit nem tanítanak az iskolában. Például azt, hogyan osszuk be a keresetünket, hogyan intézzünk hivatalos ügyeket. Most két olyan fogalommal folytatom a sort, melyek nem egzakt, tényszerűen meghatározható fogalmak. Hogyan kell valakit jól szeretni? Hogyan kell valakit jól segíteni?

Segítenünk kell a rászorulókat, ez magától értetődő, keresztény hívőként talán még inkább. A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai hamar találkoznak munkájuk során olyan egyéni esetekkel, rászorulókkal, családokkal, akiknek segítségre van szükségük. De milyen legyen a segítség? Hogyan segítsünk jól és hatékonyan? Hogyan kódoljuk bele egy adományba a lehetőséget, iránymutatást, motivációt, hogy az egyént, akit a mély szegénység a totális apátiába sodort, újból talpra állítsuk? Mit tehetünk? Van akin segíteni sem lehet, mert egyszerűen nem hagyja, vagy a hozzáállása ellehetetleníti a jó szándékú segítőt.

Minden nem áll hatalmunkban, de valamit igenis meg tudunk tenni! Megváltani a világot, ahogy a mondás is tartja, nem tudjuk. Azt nem is kell, azt Valaki már megtette helyettünk… A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata tapasztalatai alapján segítenünk kell embertársainkat, szeretetet kell mutatni irántuk. Vésztő településére (Békés megye) vittek bútoradományt, egy háromgyermekes családnak, akik nem régen jutottak lakóházhoz külső segítséggel. A bútoradományon kívül a mindennapi élethez szükséges egyéb használati és berendezési tárgyak is átadásra kerültek.

Segítettek, segítenek, segíteni fognak. Reményeink szerint minél több olyan emberen lesz még alkalmuk segíteni, akik értékelik és jól használják a kapott támogatást!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »