dabas-fek-2013_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió 33 292 378 forint uniós támogatást nyert a „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt bemutatórendezvényére a Dabasi kistérségben november 9-én került sor az inárcsi Zrumeczky Dezső Művelődési Házban, ahol a helyi és a környező települések intézményei képviseltették magukat.

A támogatást a szervezet olyan programok megvalósítására fordítja, amely a Dabasi kistérségben élő hátrányos helyzetűek munkaerő piacra visszakerülését segíti, a családi közösségek megerősítését, a fiatalok személyiségfejlődését támogatja.

Az országos hálózattal rendelkező Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió a dabasi kistérség három településén valósítja meg „A misszió a hátrányos helyzetűekért” című projektjét, 2012. szeptember 1. és 2013. október 31. között. A projekt az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.5.1/B-11/1-2012-0045 jelű pályázat keretében nyert támogatást.

A program célja a Dabasi kistérségben élő fiatalok, hátrányos helyzetű családok munkaerő piacra kerülésének segítése, a családi közösségek megerősítése, a fiatalok személyiségfejlődésének támogatása, komplex, innovatív szolgáltatások által. A hátrányos helyzetűek számára szervezett képzések és tréningek segítségével a bevont személyek esélye nő a munkaerő piacon, az elhelyezkedés pedig majd lehetővé teszi számukra és családjuk számára a hátrányos helyzetből történő kikerülést.

Ugyanakkor mai felgyorsult világunkban óriási problémát jelent a családokban a gyermekek életre való nevelése, az erkölcsösség megtanításának hiánya. Ennek érdekében indult el dabasi, inárcsi és örkényi középiskolások körében a Fiatalok az Élet Küszöbén, önismeret fejlesztő program. A FÉK program és FÉK klubok szervezett találkozásain a fiatalok közelebb kerülhetnek egymáshoz, közvetve és közvetlenül fejlesztett önismeretük révén önértékelésük biztosabbá válhat.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések