DSC_0049_3

Az MPE Országos Cigánymisszió elkötelezett híve a rászorulók támogatásának, úgy az országhatáron belül, mint kívül is. Miután a tavalyi év elején az indiai lepramissziót támogatta jelentős összeggel, az év végén Afrikába juttatott el adományt. Az afrikai Maliba szánt támogatást a Misszió egy Békéscsabán letelepedett afrikai származású férfin keresztül küldte el. Az afrikai adományozás apropójából lett az MPE OCM Közéleti Klubjának soron következő vendége dr. Pierre Sangala, geofizikus mérnök.

A közel múltban, Békésen megrendezett „A kunyhótól Kanadáig” című Közéleti Klub vendége az afrikai Mali egyik kis falujából, Ségué-ből került Magyarországra, 1979-ben. Dr. Pierre Sangala élete derűs és viharos történeteiről mesélt az esemény résztvevőinek.

Pierre Sangala megragadta a gimnázum után kínálkozó kitörési lehetőséget és egyetemi ösztöndíjjal hazánkba utazott. Az első, nyelviskolában töltött év után belevágott geofizikai tanulmányaiba, és itt ismerkedett meg azzal a békéscsabai lánnyal, akit néhány év múlva, feleségül is vett.

A doktori cím megszerzése után Kanadában próbált szerencsét, először egymaga, majd egy év után, a családja is követte. A munkáltatók bizalmatlansága miatt, beíratkozott a Montreali Egyetemre, ami egy nagyon szerencsés lépésnek bizonyult, hiszen az egyik professzora felfigyet, a már doktori fokozatú hallgatóra és felkarolta. Ösztöndíjat intézett neki, kanadai és amerikai előadásokra vitte magával, aminek eredményeképp az egyetem után remek karrier és remek élet indult el Kanadában Pierre Sangala és családja számára.

De a magas hegy után mély völgy következett az állása hirtelen elvesztésével, amit családi problémák is szegélyezetek. Felesége, és 3 kislánya visszaköltözött Magyarországra, Pierre Sangala pedig ismét egyedül maradt Kanadában, állás nélkül, szertefoszlott álmokkal, megtört élettel.  Ebben a nehéz állapotban jött el egy nagy fordulat ez életében. Felkiáltott Istenhez, hogy ha van, akkor mutassa meg magát! És amikor ezt már el is felejtette, Isten közbelépett és valóságosan megmutatta magát az elkeseredett férfinak. Ehhez, az életét gyökerestől megváltoztató megismeréshez a malii kunyhóból Magyarországra, majd évek múlva Kanadába kellett kerülnie, végül vissza Magyarországra, ahol a békéscsabai pünkösdi gyülekezetet is megtalálhatta.

Pierre Sangala soha nem felejtette el honnan származik, kiket hagyott otthon, Afrikában. Sőt, küldetésének tekinti a szülőhelyére való segítségnyújtást, hiszen az egész családja Maliban él. A testvérei gyermekeit taníttatja, anyagilag támogatja őket. Ebben a Cigánymisszió is mellé állt, segítségével napkollektort tudtak üzembe helyezni Pierre Sangala falujában, ami óriási segítség az ottani embereknek. „Számomra természetes másokkal megosztani a jövedelmemet, és ki mással osztanám meg, mint az én családtagjaimmal, a rengeteg árva gyerekkel”, nyilatkozta Pierre Sangala, aki saját felelősségét hangsúlyozta afrikai családja támogatásában. „Nekem kell gondoskodnom róluk. Szeretném, ha nem csak a szűk családi körömet támogathatnám. És ebben segít a Cigánymisszió. A misszió támogatásával 2 napkollektort vehettem, hozzá akkumulátorokat, amivel az energiát tárolni tudják, és ezzel már tudnak világítani a lakásban, hogy ne üljenek bent sötétségben. Így már van egy fényforrásuk, ami mindenki számára nagy érték. Ezen kívül vannak nagyon kezdetleges mobiltelefonjaik, amin én tudom hívni őket.  Az akkumulátoron keresztül tudják tölteni a telefonokat. Én azt szerettem volna, hogy legalább egy kis villany legyen a házban. Ez nagyon nagy szükség a család számára, így nagyon nagy adományt is jelent. Itt nincs kis adomány vagy nagy adomány. Ezek az emberek mindenért hálásak!”

Azok, akik szeretnék támogatni az afrikai szükségben szenvedőket is, adományaikat eljuttathatják az MPE OCM-en keresztül (személyesen vagy postai úton: 5630 Békés, Petőfi u. 56., banki átutalás esetén: 10402025 – 00026241 – 00000007). 

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. május 31.
 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
LÉLEKBEN RENDBEN – IFJ-GY-23-A-0163

Lezárult a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió IFJ-GY-23-A-0163 azonosítószámú, „Lélekben rendben” című pályázata. A projekt keretében 30 fő fiatal részvételével műhelyfoglalkozásokra került sor,

Elolvasom »