misszios20131003_01

2013. szeptember 1-je óta a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió fenntartásában álló Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolában új rend szerint kezdik a diákok a hetet. Az új hét indítása abból áll, hogy a Cigánymisszió nyolc munkatársa minden hétfő reggel egy-egy rövid üzenetet ad át a gyerekeknek. Azért, hogy sokkal személyesebb legyen számukra az üzenet minden évfolyamnak meg van a maga felelőse, akik érthető módon beszélnek a Krisztussal való személyes kapcsolatukról, megtapasztalásaikról vagy egy – egy rövid történet segítségével mutatják be Istent a diákok számára. Ezek a reggeli alkalmak a hallgatóság számára is sokkal érthetőbbek.

A gyerekek összegyűlnek évfolyamonként háromnegyed nyolcra valamelyik osztályteremben, ahol a missziómunkások 15-20 percben beszélnek, beszélgetnek vagy énekelnek velük. Minden hónap utolsó hétfőjén, a fentiektől eltérően, az iskola minden diákja egy közös reggeli zenés üzenetet hallhat. 

A célunk nem csupán az iskola egyházi jellegének felerősítése, hanem a missziós munkatársakon keresztül megvalósuló személyes jelenléttel támogatni, elősegíteni az iskola pedagógusainak munkáját. Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk egyénenként foglalkozni a gyerekekkel, értéket közvetíteni feléjük, ilyen módon előre vetni a jövőjükbe.

Izgalommal vegyes várakozás van bennünk, a felől, hogy mit tartogat majd ez az év. Reméljük mind a gyerekek, mind pedig a missziós évfolyam felelősök élvezni fogják az együtt eltöltött időt.  

A tanév során háromszor kerül megrendezésre Missziós ifjúsági nap, amikor is játékokkal, zenés dicsőítéssel és rövid igei gondolatokkal töltjük meg a napot. Ezek az egész napos alkalmak remek lehetőséget biztosítanak a tanulók, tanárok, missziós évfolyam felelősök kapcsolatának építésére.

Először szeptember 30-án  került megrendezésére ez a „Missziós ifjúsági nap”, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola diákjai számára. Az egész napos rendezvény keretén belül sor került volna még iskolai papírgyűjtésre is, de az esős időjárásra való tekintettel az sajnos elmaradt.

A napi program a következőképpen alakult: reggel 8 órakor napindítóként egy kis játékkal átmozgattuk a gyerekeket. Fél tizenegytől közös alkalmon vettek részt a diákok, a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ színháztermében. Játékra itt is jutott idő, amit a jelenlévő gyereksereg – a szervezők nagy örömére – kitörő lelkesedéssel és hatalmas nevetéssel fogadott és élvezett. Ez után a missziós munkatársakból álló dicsőítő csoport játszott és énekelt el néhány dalt, amit a diákság érdeklődve figyelt és részt vett ebben is. Majd kettébontva az alsós és felsős évfolyamokat, külön foglalkozva velük, az előbbieknek Kisházi Tímea, az utóbbiaknak Kis István missziós munkatárs beszélt a Biblia alapján, „Kincsek” illetve „Kincskeresés” címmel. Ebéd után, délután 13 órától kezdődött az ügyességi játékokból álló sorverseny, 8 állomással, alsósoknak és felsősöknek ismét csak külön, fedett helyen. A szórakozás és vidámság a verseny közben sem maradt el, természetesen az évfolyamok közül az első három helyezést elérőket a nap végén jutalomban részesítettük.

Kincskereső nap. Kincset kerestek a gyerekek a versenyeken, a játékok közben és találtak. Kincset adtunk át a gyerekeknek éneklés közben, a bibliai tanításban, a személyes beszélgetésekben. Szükségük van rá, hogy érezzék, hogy értékesek, hogy ők is kincset érnek Valaki számára. Isten az, aki maga a kincs az emberi életben és örökkévaló kincset tud adni az embereknek. Igazán kincskereső nap volt.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések