mohamedfatima_04

Lassan végére ér a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Csillag Szolgáltató Pontjának tematikus hetek sorozata. A záró hétre – melynek tematikája a „Roma hagyományőrzés és hitvilág” – nem kisebb sztár fogadta el a meghívásunkat, mint Mohamed Fatima, Magyarország egyik, ha nem a legjobb hangú énekesnője.

2020. 08. 05-én kora délután találkozhattak vele a gyermekek egy röpke órára közösségi házunk udvarán, Békésen. Surman László, missziós igazgató köszöntötte egy csokor virággal az énekesnőt közelgő születésnapja alkalmából, majd egy motivációs beszélgetés keretén belül ismerhettük meg egy kicsit jobban Fatimát.

Többek között beszélt nehéz gyermekkoráról, hogyan futott be a Fekete Vonat révén, a zene és a hit jelentéséről életében, és hogy mennyire büszke a származására, mennyire a szívén viseli a cigányság sorsát.

A beszélgetés után kezdetét vette a buli, ami ugyan kicsit nehézkesen indult be, hiszen a gyerekek nagyon meg voltak illetődve – nem minden nap találkozhatnak ekkora sztárral –, de Fatima kiválóan oldotta a hangulatot. Közvetlen, barátságos stílusával könnyedén megtörte a fiatalok szégyenlősségét, akik hamar önfeledten, vidáman táncoltak, énekeltek az énekesnővel együtt.

A buli végeztével Fatima nem rohant el, rajongóival közös szelfiket csinált, beszélgetett, mosolygott. Felejthetetlen élményt kaptak tőle a gyerekek, akik ezután az alkalom után még jobban a szívükbe zárták a nem mindennapi sztárt. Egy igazi példakép, akinek tényleg „ragyog a szíve, mint a nap”.

Durkó Szabolcs

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 27.
 • 2024. február 27. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »