csillagpont-motivacioshet-20200720-24_01

Tematikus programsorozatunkban legutóbb a Motiváció hete volt. A játék és szórakozás mellet a gyerekek önkéntes előadóink segítségével ösztönzést hallattak arra, hogy a tanulást soha ne adják fel. A képességeiket kamatoztassák, illetve a lehetőségeket hogyan aknázzák ki.

Első vendégünknek, Rabatinné Sajben Editnek, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola matematika szakos pedagógusának köszönhetően a gyerekek különleges tanulási trükkökről, hatékonyabb tanulásról, tanulási módszerekről, tanulási stílusokról hallhattak, illetve elsajátíthatták azokat.

Ezt követően Kis István és munkatársai, Balog Andrea és Nagy Jenő, a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának csapata látogatott el hozzánk, akik szakmájuk szépségét, örömét és az adományozás menetét, folyamatát mutatták be.  Majd a mélyszegénységben élő emberek életéről beszéltek, amit motiválásként meséltek el, hogy tanuljanak és küzdjenek a gyerekek a céljaikért.

Őket követte Borbély Istvánné, a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda dajka nénije, aki elmondta, hogy miért fontos egész kicsi korban beépíteni a gyerekek életébe a szabályokat, a napi rutinokat. Majd saját példáját felhozva buzdította a gyerekeket, hogy bátorítsák szüleiket arra, hogy sohasem késő elkezdeni a tanulást. Ezt követően szakmájáról, mint keresztény ember beszélt, és hogy miként segíti Isten a mindennapi munkájában.

A motivációs hét utolsó előadója Haczk Ákosné, a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola hit- és erkölcstan pedagógusa volt, akit nagy szeretettel fogadtak a gyerekek. Éva bizonyságtétele igen megható és tanulságos volt a fiataloknak. Beszélt a származásáról, családjáról, megpróbáltatásairól, megtéréséről, és hogy miként formálta őt Isten, miután elkötelezte az életét Krisztusnak. Majd buzdította a gyerekeket, hogy a származásuk ellenére, ha kitartóan tanulnak, akkor sok mindenre vihetik az életben, és hogy hívják segítségül Istent, mert Ő meg tudja mutatni nekik az életük céljait.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 5.
 • 2023. december 5. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. december 5. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »