4 gyermekes családnál jártunk, ahol a 2 fiú közül, a nagyobbik tartós beteg, aki külső segítség nélkül nehezen éli életét. A 2 kislány közül a nagyobbik szintén beteg, így folyamatos gyógyszeres kezelés alatt áll. A család a Fővárosból került Szabolcs megyébe egy lakhatási probléma miatt, amit itt részletfizetéssel tudtak átmenetileg megoldani.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, Glória Gyülekezet Kótaj és a Kótaji Szeretetpont munkatársai felvették a kapcsolatot a fent említett családdal és meglátogatták őket.

Természetesen nem mentünk üres kézzel. Vittünk tartós élelmiszert, tejterméket, édességet. A család gyerektagjai is akik nagyon szépen, tisztelettudóan viselkedtek, már szeretettel és izgatottan vártak minket.

Amit megértettem aznap, hogy mi romák is lehetünk a többségi társadalom számára példakép, és ne csak szavakkal, hanem tettekkel is szeretni kell az embertársainkat.

Sebők Krisztofer

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »