idoskoszontes_04

Október az Idősek hónapja, sőt, a látásé is.

Már hagyomány telephelyünkön, hogy minden esztendőben, október hónapban kiemelt szerepet kapnak időseink. Ilyenkor lehetőség van az egymással való találkozásra, egy tartalmas, lelki és vidám délelőtt vagy délután eltöltésére, ami sokszor útravalót ad sokunk számára. Idén 3 helyszínen, Kecelen, Géderlakon és Kalocsán gyűltünk össze, hogy időseinket köszöntsük.

Géderlakon vendégeink között köszönthettük Katona György polgármester Urat, és Pata Jenő Gábor plébánost is, akik meleg szeretettel, és szívhez szóló szavakkal, na meg kis ajándékokkal köszöntötték az egybegyűlteket. Kánászi-Nédó Tibor Telephelyvezető énekekkel és köszöntő beszéddel, Bagóné Vajda Márta verssel állt a csillogó szempárok előtt. Mondandójuk fontos üzenetet tartalmazott, miszerint, meg kell, lássuk, hogy van még feladatunk, nem az elmúlás a közeli cél, hanem a tartalmas időskor megélése. Ezért a látás vízióját megerősítve, más gondolkodás kialakítására lett sarkallva a kedves nagyérdemű. Egy képzeletbeli ásót is kaptak, hogy ne elássák magukat, hanem kiássák magukat, hiszen még teendő, feladat, szeretet megosztás, értékek átörökítése vár mindenkire. Ezen gondolatok és a könnyeket előcsalogató dallamok után következtek a vidámabb pillanatok, mely az egységre való törekvést, az egymás szükségességét kívánta erősíteni. „Retró ételeink” receptjeit kellett megoldani a kis csapatoknak, majd felolvasni a helyes megfejtést. Természetesen voltak, akik segítséget igényeltek, és voltak szemfüles kollégák is, akik az interneten próbálták megtalálni a válaszokat.

A vidám közösséggyakorlás természetesen nem lett volna teljes közös étkezés, agapé nélkül, amiről a gondozónők gondoskodtak. Ezúton is hála és köszönet mindenkinek!

Jánosity Istvánné

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »