Március 24-én, szombaton egész napos együttlétnek örülhetett a kótaji gyülekezet. Berki András és felesége Berkiné Erdélyi Julianna, férfiaknak és nőknek tartott külön tanítói alkalmat. A szükség nagy és valós, hogy a gyülekezetek tagjai nemek szerinti bontásban külön-külön is foglalkozzanak azzal, hogy tudják betölteni Isten számukra kijelölt helyét a házasságukban, családjukban, gyülekezetükben.

Rézműves Mihály imára buzdítása után a férfi alkalmon három kérdés hangzott el, mely jól irányozva találta szíven a hallgatóságot: „Hol vagy? Hogy vagy? Ki vagy?” Fontos, hogy férfiként tudjuk és tisztában legyünk vele hol is állunk, hogyan vagyunk úgy általában véve és kik is vagyunk, pontosabban, kinek mond minket az Ige és Isten hogyan lát bennünket. Ám, ami erre mind felteszi a koronát, (ha már szeretünk azzal hencegni, hogy a férfi a teremtés koronája) az a következő bibliai idézet. „… a férfiak mindenütt bűntől tiszta kezeket felemelve imádkozzanak harag és kételkedés nélkül.” (Pál apostol levele Timóteushoz 2. fejezet 8. vers) Megszívlelendő, hasznos és jó tanács, amit minden férfi testvérnek személyes üzenetként kell, hogy a szívébe vegyen!

A női alkalom kuriózuma az a dicsőítő szolgálat volt, amit a megszokottól eltérően nő testvérek vezettek, még mélyebb imádatra felszabadítva ezzel a női résztvevőket. Az érintett témák itt is kellő mélységben és komolysággal foglalkoztak a jelenlévők szellemi, lelki szükségleteivel. Hol a nők helye a családban? Mi a helyzet férjeink tekintélyével? Ezek mind-mind egyenként is „megérnek egy misét”. Szó volt még a gyereknevelésről, szexualitásról is, bibliai alapelvek mentén. Bátorítani kell a ma gyülekezetbe járó, a gyengébbik nemet képviselőket, hogy merjék kamatoztatni ajándékaikat, képességeiket Isten népének körében. Olykor szó szerint, ami a kezük ügyébe akad, használni és mások javára fordítani!

„Eredményes együttlétünk volt, a visszajelzések alapján sokat tanulhattak a jelenlévők!” – nyilatkozta Rézműves Mihály, a kótaji gyülekezet lelkipásztora. „Fontos, hogy az ilyen alkalmaknak legyen folytatása a jövőben. Isteni rend kell, hogy legyen a gyülekezetekben. Sajnálhatja, aki kihagyta a lehetőséget az épülésre.” – egészítette ki a férjét Rézműves Mihályné. A több mint 100 fős hallgatóság a nap második felében közös istentiszteleti alkalmon vett részt, ahol egy fiú gyermek bemutatására is sor került. Azért imádkozunk, hogy ő is egészséges családban nőhessen fel, amint az Atya is egészséges családot munkál és épít az Ő gyermekeiből!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »