Március 24-én, szombaton egész napos együttlétnek örülhetett a kótaji gyülekezet. Berki András és felesége Berkiné Erdélyi Julianna, férfiaknak és nőknek tartott külön tanítói alkalmat. A szükség nagy és valós, hogy a gyülekezetek tagjai nemek szerinti bontásban külön-külön is foglalkozzanak azzal, hogy tudják betölteni Isten számukra kijelölt helyét a házasságukban, családjukban, gyülekezetükben.

Rézműves Mihály imára buzdítása után a férfi alkalmon három kérdés hangzott el, mely jól irányozva találta szíven a hallgatóságot: „Hol vagy? Hogy vagy? Ki vagy?” Fontos, hogy férfiként tudjuk és tisztában legyünk vele hol is állunk, hogyan vagyunk úgy általában véve és kik is vagyunk, pontosabban, kinek mond minket az Ige és Isten hogyan lát bennünket. Ám, ami erre mind felteszi a koronát, (ha már szeretünk azzal hencegni, hogy a férfi a teremtés koronája) az a következő bibliai idézet. „… a férfiak mindenütt bűntől tiszta kezeket felemelve imádkozzanak harag és kételkedés nélkül.” (Pál apostol levele Timóteushoz 2. fejezet 8. vers) Megszívlelendő, hasznos és jó tanács, amit minden férfi testvérnek személyes üzenetként kell, hogy a szívébe vegyen!

A női alkalom kuriózuma az a dicsőítő szolgálat volt, amit a megszokottól eltérően nő testvérek vezettek, még mélyebb imádatra felszabadítva ezzel a női résztvevőket. Az érintett témák itt is kellő mélységben és komolysággal foglalkoztak a jelenlévők szellemi, lelki szükségleteivel. Hol a nők helye a családban? Mi a helyzet férjeink tekintélyével? Ezek mind-mind egyenként is „megérnek egy misét”. Szó volt még a gyereknevelésről, szexualitásról is, bibliai alapelvek mentén. Bátorítani kell a ma gyülekezetbe járó, a gyengébbik nemet képviselőket, hogy merjék kamatoztatni ajándékaikat, képességeiket Isten népének körében. Olykor szó szerint, ami a kezük ügyébe akad, használni és mások javára fordítani!

„Eredményes együttlétünk volt, a visszajelzések alapján sokat tanulhattak a jelenlévők!” – nyilatkozta Rézműves Mihály, a kótaji gyülekezet lelkipásztora. „Fontos, hogy az ilyen alkalmaknak legyen folytatása a jövőben. Isteni rend kell, hogy legyen a gyülekezetekben. Sajnálhatja, aki kihagyta a lehetőséget az épülésre.” – egészítette ki a férjét Rézműves Mihályné. A több mint 100 fős hallgatóság a nap második felében közös istentiszteleti alkalmon vett részt, ahol egy fiú gyermek bemutatására is sor került. Azért imádkozunk, hogy ő is egészséges családban nőhessen fel, amint az Atya is egészséges családot munkál és épít az Ő gyermekeiből!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »