nyirvasvari20171008_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Nyírvasvári gyülekezetében 2017. október 8-án, részt vettünk drága testvéreink, Orgován János és Holló Rozália menyegzőjén.

Csodálatos dolog volt látni és megtapasztalni, amikor egy férfi és egy nő megérti Isten csodálatos teremtő szándékát. Hogy az Isten jó terve és akarata az emberekre nézve az, hogy áldásokkal teljes, boldog életet élhessenek egymással a házasság szent szövetségében.

A mai kor emberének – talán a folyamatosan változó, globális olvasztótégelyben felrottyanó „kotyvasz-kultúra” hatására – fogalma a házasságot illetően igen sokszínűvé vált. Vannak, akik számára a házasság mindent, és vannak, akik számára semmit sem jelent. Sokan csak elavult jogi intézményesülésnek tartják, esetleg tehertételnek, olyan igának, ami csak akadályozza az individuum szabadságát. Talán épen ezért, ma már az egyházakat is megosztja a „liberális forradalom jegyében”, hogy egyáltalán kik köthetnek házasságot.

A Biblia azonban érthetően és egyértelműen fogalmaz:
„A férfiak hasonlóképen, együtt lakjanak értelmes módon feleségükkel, az asszonyi nemnek, mint gyöngébb edénynek, tisztességet tévén, mint a kik örökös társaik az élet kegyelmében; hogy a ti imádságaitok meg ne hiúsuljanak” (1Péter 3,7)

A házasság szerzője maga a jó Isten. És az Isten szándéka, hogy egy férfi és egy nő, ketten legyenek eggyé, és mint örököstársak éljék ajándékba kapott, csodálatos életüket.

Nagyon sok házasság sajnos azért megy tönkre, mert az emberek nem törődnek Isten vezetésével! Ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk, mintha nem értenénk – Isten feladattal bízta meg a férfit, és feladattal bízta meg a nőt, hasznos tanácsokkal látta el mindkettőt, hogy megértsék azt, hogyan lehet tökéletes házasságban élni!

Hogyan is lehetséges mindez?
„Hanem azért ti is egyen-egyen, ki-ki az ő feleségét úgy szeresse, mint önmagát; az asszony pedig meglássa, hogy félje a férjét.” (Efézus 5,33)

Forrás: tisztavizetapoharba.blog.hu

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »