„Ne legyetek tehát ostobák, hanem értsétek meg, hogy mi az Úr akarata!” (Ef 5,17)

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szolgálattevői egy különleges istentiszteleti alkalomra érkeztek 2014. szeptember 7-én a Szabolcs megyei Nyírvasváriba. Az alkalom ugyanis most egy Menyegzői Istentiszteletet foglalt magába.

A világ szerint gondolkodó emberek sokféleképp fogalmazzák meg a hosszú házasság titkát. A házasság szerzője Isten, a házasság az egyik legszebb ajándéka, amiben az Atya, Fiú és Szent Lélek közösségét jelenti ki számunkra. A házassági közösség tehát a Szentháromság képmása.

Meg kell értenünk Isten szándékát, aki azt akarja, hogy az életüket egymáshoz kötő személyek az Ő vezetése és tanácsa szerint éljenek. Miért? Mert ki is tudná jobban a hosszú házasság titkát, ha nem a szerzője.  

Nézzük, mit tanácsol: „Ne részegedjetek le bortól, mert abból erkölcstelenség fakad, inkább teljetek el Lélekkel!”(Ef 5,18). A jó házasságban tehát fontos a jó erkölcs, a tisztán látás és az egymás tisztelete, amely Isten szellemén keresztül hatja át a házastársi közösséget.

Isten szól külön az asszonyokhoz: „Asszonyok engedelmeskedjenek férjüknek, akárcsak az Úrnak, mert a férfi feje az asszonynak, amint Krisztus is feje az egyháznak; ő a test üdvözítője.” (Ef 5,22-23). Ez az engedelmesség a férfi felelősségéből adódó papi, prófétai és király feladatkörből adódik. A férfi vezesse családját az Istenhez, tanítsa meg feleségét az istentiszteletre, imádkozzon érte és igazgassa családját úgy, hogy gondját viselje, mint egy jó király. Az asszony tehát engedje, hogy férje betöltse az Istentől kapott feladatát.

És Isten szól a férfiakhoz: „Ti férjek, szeressétek feleségeteket, ahogyan Krisztus is szerette az egyházat!” Ef 5,25). Sok férfi megpróbálja elviselni a feleségét, azonban Isten mást parancsol. Azt mondja a férfiaknak, hogy szeressétek a feleségeteket, mégpedig úgy ahogyan azt Jézustól láttátok az egyházhoz való viszonyában. Hogyan szerette Krisztus az egyházat? Úgy hogy az életét áldozta érte.

Surman László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »