oktatoikonzultacio

Immár második alkalommal indultak el a Közösséget Átformáló Vezető Alapképzés csoportjai, amelynek keretein belül a megtért gyülekezeti tagok széleskörű ismeretekkel lehetnek gazdagabbak az elkövetkezendő hónapokban. Ezúttal három helyszínen, ötvenöt hallgatóval zajlanak az előadások. 

Hajdúhadházon, Kiskőrösön, és Nyírvasváriban indult el idén az a képzéssorozat, amelynek kiemelt célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítson a megtért emberek számára.  A tréning havi egy alkalommal jövő év október végéig zajlik majd, és vizsgával fog zárulni. A tantárgyak között egyebek mellett bibliai és kommunikációs ismereteket, önismeretet is tanulhatnak majd a résztvevők, de szó lesz pénzügyi ismeretekről és még számtalan olyan kérdésről, amely segítheti őket a feladataik megvalósításában. Az elmúlt év pozitív tapasztalatai után nem volt kérdés a szervezők számára, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá, idén újra elindítják a tanfolyamot.

A misszió megalakulása óta elhatározásunk volt, hogy nem csupán a gyülekezetplántálás és építés a feladatunk, hanem a testvérek továbbképzése is.  A tapasztalataink nagyon kedvezőek, annak ellenére, hogy mind a gyülekezeti életet, mind a korosztályt tekintve széles skálán mozgott a jelentkezők összetétele. Az oktatók is nagyon komolyan veszik a megbízásukat, sok pozitív hallgatói visszajelzést kaptunk az előadásokkal kapcsolatban” – fogalmazott érdeklődésünkre Berki András, misszióvezető-helyettes azon a megbeszélésen, amelyet az oktatók, szervezők számára rendeztek meg a szervezet békési központjában.

A találkozón Durkó Albert, misszióvezető bátorította a jelenlévőket, hangsúlyozván, hogy milyen fontos a jövő generációja számára, hogy megfelelően felkészítsék a tanítókat.

 „Számunkra nem csupán szlogen a közösséget átformáló vezető képzés. Valóban olyan vezetőket szeretnénk képezni, akik átformálják a közösségeket és ezáltal az egész társadalmat is” – tette hozzá.

A tréning sikerében elengedhetetlen szerepe van a háttérmunkának is, amelynek kapcsán Patkás Rita, képzési igazgató elmondta, hogy az MPE OCM és a Productivus Képzési Kft. törekednek minél több lehetőséget megragadni a források előteremtésére, a jó gyakorlatok társadalmasítására.

Surman László, missziós igazgató fontosnak tartotta kiemelni, hogy különös figyelmet szentelnek arra, hogy cigány származású oktatók is részt vegyenek az előadók között, akik örömmel vállalták a felkérést. Az egyikőjük, Péter Pál szerint az elmúlt évben is szemmel látható volt a változás a hallgatók életében, nem csupán az ismereteik bővültek, hanem érzelmileg is épültek, kincsként látják Istent, és az Ő igéjét. 

A szervezők idén is meg fognak minden tenni ezért, hogy ez a folyamat tovább erősödjön. 

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »