oktatoikonzultacio

Immár második alkalommal indultak el a Közösséget Átformáló Vezető Alapképzés csoportjai, amelynek keretein belül a megtért gyülekezeti tagok széleskörű ismeretekkel lehetnek gazdagabbak az elkövetkezendő hónapokban. Ezúttal három helyszínen, ötvenöt hallgatóval zajlanak az előadások. 

Hajdúhadházon, Kiskőrösön, és Nyírvasváriban indult el idén az a képzéssorozat, amelynek kiemelt célja, hogy tanulási lehetőséget biztosítson a megtért emberek számára.  A tréning havi egy alkalommal jövő év október végéig zajlik majd, és vizsgával fog zárulni. A tantárgyak között egyebek mellett bibliai és kommunikációs ismereteket, önismeretet is tanulhatnak majd a résztvevők, de szó lesz pénzügyi ismeretekről és még számtalan olyan kérdésről, amely segítheti őket a feladataik megvalósításában. Az elmúlt év pozitív tapasztalatai után nem volt kérdés a szervezők számára, hogy amennyiben lehetőség nyílik rá, idén újra elindítják a tanfolyamot.

A misszió megalakulása óta elhatározásunk volt, hogy nem csupán a gyülekezetplántálás és építés a feladatunk, hanem a testvérek továbbképzése is.  A tapasztalataink nagyon kedvezőek, annak ellenére, hogy mind a gyülekezeti életet, mind a korosztályt tekintve széles skálán mozgott a jelentkezők összetétele. Az oktatók is nagyon komolyan veszik a megbízásukat, sok pozitív hallgatói visszajelzést kaptunk az előadásokkal kapcsolatban” – fogalmazott érdeklődésünkre Berki András, misszióvezető-helyettes azon a megbeszélésen, amelyet az oktatók, szervezők számára rendeztek meg a szervezet békési központjában.

A találkozón Durkó Albert, misszióvezető bátorította a jelenlévőket, hangsúlyozván, hogy milyen fontos a jövő generációja számára, hogy megfelelően felkészítsék a tanítókat.

 „Számunkra nem csupán szlogen a közösséget átformáló vezető képzés. Valóban olyan vezetőket szeretnénk képezni, akik átformálják a közösségeket és ezáltal az egész társadalmat is” – tette hozzá.

A tréning sikerében elengedhetetlen szerepe van a háttérmunkának is, amelynek kapcsán Patkás Rita, képzési igazgató elmondta, hogy az MPE OCM és a Productivus Képzési Kft. törekednek minél több lehetőséget megragadni a források előteremtésére, a jó gyakorlatok társadalmasítására.

Surman László, missziós igazgató fontosnak tartotta kiemelni, hogy különös figyelmet szentelnek arra, hogy cigány származású oktatók is részt vegyenek az előadók között, akik örömmel vállalták a felkérést. Az egyikőjük, Péter Pál szerint az elmúlt évben is szemmel látható volt a változás a hallgatók életében, nem csupán az ismereteik bővültek, hanem érzelmileg is épültek, kincsként látják Istent, és az Ő igéjét. 

A szervezők idén is meg fognak minden tenni ezért, hogy ez a folyamat tovább erősödjön. 

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »