kk52012.10.29_0_0

Szilágyi Róbert – Azt álmodtam…

Az október 29-ei zenés est jól illeszkedett a rendező szervezetek fő üzenetéhez, melyben a szeretet, az egymás elfogadása és megértése a cél közös beszélgetések keretében.

Szilágyi Róbert volt a Közéleti Klub újabb vendége, aki maga többdiplomás roma, és ebben mintát ad társainak. A Pünkösdi Teológián lelkészi végzettséget szerzett, továbbá pszichiátriai gondozó és mentálhigiénés segítő képesítései is jelzik szociális érzékenységét.

Az MPE OCM missziómunkatársa feladatának tekinti, hogy gitárral hirdesse Isten Igéjét.  Zenekarban ugyan már nem zenél, de az éneklést és gitározást a bizonyságtétel eszközének tekinti, mellyel hatékonyabban hirdetheti az Örömhírt.

A fiatal énekes-zenész a mindennapokban a cigányok között missziós munkát folytat. A Közéleti Klub újabb rendezvényének érdekessége volt, hogy a zeneszámokat interaktív beszélgetések szakították meg, melyek során Szilágyi Róbert beszélt neveltetéséről, tanulmányairól, cigány identitásáról. A békési születésű fiatalember kisgyerekként kapcsolódott a békési Pünkösdi Közösséghez, és korán elhatározta, hogy Istent fogja szolgálni. Zenei ébredése a gimnáziumban eltöltött évekre viszi vissza emlékezéseit: kezdetben az iskolai kórusban énekelt, majd hangszeres tanulmányokat folytatott – gitárja ma is elmaradhatatlan eszköze. Több zenei formáció is köthető a fiatal zenészhez, így a Magyar Continental Singers, továbbá az Electric Gospel Club, a Roma Drom és az Amigos Latinos.

– A tanulás nekünk, cigányoknak különösen fontos, mert kitágítja az értelmünket, a világ jobb megismerését, és a tapasztalatom szerint önmagam jobb megismerését is elősegíti – vallotta jelentős létszámú hallgatósága előtt a Verseny utcai Reményhír Házban a lelkész és zenész, akinek az a célja, hogy a cigányság hitre jusson, ezáltal gondolkodásában gyökeres változás következzen be. Szilágyi Róbert szerint meg kell ismernünk egymást, el kell fogadnunk a más kultúrákat, hisz – véleménye szerint – így lesz színesebb a társadalom.

A rendezvény társszervezője a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Lungo Drom békési szervezete és a Reményhír Alapítvány volt. A Közéleti Klub sorozata a jövőben is folytatódik.

L. Gy.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »