DCIM100MEDIADJI_0057.JPG

November 16-án majd 1000 fős tömeg gyűlt össze a Nagykállóban (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) rendezett Országos Pünkösdi Cigánymissziós Konferenciára a városi sportcsarnokban. Kiváló helyszínül szolgált a csarnok a több száz fős érdeklődő, kíváncsi cigány testvérünk számára, akik nagy várakozás közepette töltötték fel a széksorokat.

Vendég előadóként hallgathattuk a délelőttben Pelle Hörnmark, svéd származású testvérünket, az Európai Pünkösdi Közösség (PEF) elnökét. Utána Durkó Albert misszióvezető szólt az egybegyűltekhez. A megtérésről szóló prédikációja után sokan helyükön felállva jelezték döntésüket, értük közös ima hangzott el.

Az ebéd elfogyasztása után a délután is meglehetősen színes programokat és meglepetést tartogatott. Molnár Ferenc „Caramel” népszerű énekes Jézusban való hitéről tett szép tanúbizonyságot a konferencián jelenlévők előtt. Ezekután dalban is elmondta, kitől van reménysége. Az ő megjelenése meglepetés volt számunkra, a fiatalabb korosztály tagjai közül sokan közös fotót is készítettek a népszerű előadóval.

Ezek után három, a szolgálatban már kipróbált cigány vezető, lelkipásztor szolgált buzdítással a hallgatóság felé: Rézműves Miklós (Nyírvasvári), Lakatos Jenő (Hajdúhadház), Péter Pál (Zákányszék). Ők a jövő záloga, hisszük és valljuk, hogy sok hozzájuk hasonló roma vezető fog elő- és szolgálatba állni, hogy kiteljesedjen az ébredés a cigányok között.

Zárásként Rézműves Mihály, vezető presbiter igei gondolatait hallhattuk lovári nyelven, természetesen tolmács közreműködésével. Itt hadd köszönjük meg a dicsőítésben közreműködő két zenekarnak, a verpeléti Keresztény Élet Központ gyülekezet zenei csapatának, és egy frissen alakult budapest formációnak, az EXODUS-nak a szolgálatát.

„Ti népek, mind tapsoljatok, harsogó hangon ujjongjatok Isten előtt! Mert a felséges Úr félelmetes, nagy király az egész földön.” (Zsoltárok 47:2–3)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések