Az MPE OCM békési központjában rendezték meg a II. Kárpát-medencei Cigánymissziós Fórumot. A szervezők célja, hogy olyan összefogást indítsanak el, mellyel hatással lehetnek a Kárpát-medencében élő magyar ajkú roma közösségek felzárkózására.

A fórum létrejöttére az idén első alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferencián került sor, ahol a résztvevők elhatározták, hogy rendszeres találkozók keretében cserélik ki a munkájuk során szerzett tapasztalataikat.

A találkozó célja, hogy a Kárpát-medencében élő, magyar ajkú elsősorban roma közösségekkel dolgozó munkatársak számára tudjunk lehetőséget biztosítani tapasztalatcserére. Keressük, hogy melyek azok a kapcsolódási pontok, ahol tudunk egymástól tanulni és a másik munkáját segíteni. Azt szeretnénk, hogy a cigány embereken keresztül minden társadalom megismerje Istent, mert láthatjuk, hogy ma nagyon sok helyzet a világban az Ő segítségéért kiált most” – emelte ki Surman László hitéleti-missziós főigazgató. 

Durkó Albert misszióvezető szintén az összefogás jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Muszáj, hogy tanuljunk egymástól, segítsük egymást és szoros kapcsolat legyen köztünk. Az ébredést Isten adja, amikor akarja, de az edényeket nekünk kell biztosítani. Most az edénygyűjtés időszakában vagyunk, a képzések a tanítványozások, a gyülekezetplántálások mind ezt a célt szolgálják” – emelte ki beszédében.

„Hisszük, hogy ez a fórum alkalmas arra, hogy együtt imádkozva, gondolkodva munkálkodjunk az emberek megtérésén, életváltozásán, hogy Isten bennünket használva formálja át a népeket és a nemzeteket” – fogalmazták meg a program résztvevői. Az esemény egyik vendége Makkai Péter az Erdélyi Református Cigánymisszió vezetője volt.

Én azt hiszem, hogy nekünk azt kell észrevenni, hogy mit kell még megtennünk. Ezek a fórumok pontosan arra alkalmasak, hogy felnyissák a szemünket, hogy mi az, amit még meg kell tennünk közösen azért, hogy sikeresen tudjunk munkálkodni az Isten dicsőségére” – emelte ki Makkai Péter.

A résztvevő országok képviselői is beszámoltak a cigánymisszió területén végzett munkájukról, amelyek között lelkesítő és szívszorító történeteket egyaránt hallhattak a fórum vendégei. A tervek szerint jövő tavasszal ismét megrendezésre kerül a Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferencia, ahol tovább folytatódik a kapcsolatok építése.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »