A Felzárkózó Települések Programnak köszönhetően Kömlő településen az MPE Országos Cigánymisszió munkatársai az óvodában is jelen vannak. Minden héten heti két órában foglalkozik gyógypedagógus-fejlesztőpedagógus munkatársunk a nagycsoportos gyermekekkel, hogy az iskolakezdésre játékosan felkészítse őket.

Szintén a programnak köszönhetően kormányzati lakhatási támogatások igénybevételében történik segítségnyújtás a családok számára. Az MPE OCM és a MÁLTA munkatársai segítenek a családoknak információnyújtásban és a részletes ügyintézésben, mind az ingatlanvásárlás és -felújítás tekintetében. Több családdal sikerült már felvenni a kapcsolatot és elindítani az ügyintézést, legyen szó ingatlanvásárlásról, felújításról vagy babaváró kölcsönről. Nagy öröm számunkra, hogy sikerült egy családnak segítenünk, hogy ingatlanhoz tudjanak jutni, és azt fel tudják újítani.

Pappné Bencsik Diána
szakmai vezető

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »