Az eddigiektől eltérően nem csupán segélycsomagokat osztottak szét legutóbbi kárpátaljai útjukon a Pünkösdi Cigánymisszió munkatársai, hanem bizonyságokkal, igehirdetéssel is szolgáltak a nehéz sorsú emberek felé, hogy hitük megerősítésével, Jézus Krisztusra figyelve tudják átvészelni az életük megpróbáltatásait.

Novemberi látogatásuk során is több száz – egyenként mintegy 15 kilogrammos – csomagokat osztottak szét a missziósok kárpátaljai településeken a háború miatt nehéz helyzetbe került családok számára, akiknek a mindennapi létfenntartás is gyakran nehézségekbe ütközik. A jótékonysági akció ezúttal is az ERDO kanadai segélyszervezet támogatásával és a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvány közreműködésével valósult meg.

Jelenleg kétszáz olyan csomagot állítottunk össze, amelyben tartós élelmiszerek, háztartási eszközök, vitaminok, gyógyszerek egyaránt megtalálhatóak voltak. Kárpátalján is számos roma telep található, ahonnan voltak, akik a háború elől más országba menekültek, de a helyben maradtak számára nagyon nagy segítséget jelentenek a hasonló jellegű adományok” – emelte ki Nagy-Kaszáné Somogyi Ilona az alapítvány önkéntes munkatársa.

Mi harmincnyolc éve lakunk a telepen. Szegényen élünk, de boldogok vagyunk Jézusban, az a legcsodálatosabb, hogy Ő oltalmaz bennünket” – fogalmazta meg Lukács Iván az egyik telep lakója, aki alkalmi munkákból éli mindennapjait, de mint mondja, az Úr mindig kirendeli számukra a mindennapi betevőt, sokszor olyan embereken keresztül, akik vállalják, hogy adományokat szállítanak hozzájuk.

A mostani látogatás során egy evangelizációs estére is sor került, amelyen a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának országos koordinátora Kis István is igehirdetéssel szolgált, Nagy Jenő pedig különleges bizonyságát osztotta meg a jelenlévőkkel. 

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. december 4.
 • 2023. december 4. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. december 4. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jézus hív, ha megfáradtál

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »